Nytt

Finansminister Jan Tore Sanner (H) har ifølge NRK i all hovedsak fått med seg Stortinget på forslagene regjeringen la fram i forrige uke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Stortinget vil tirsdag vedta en kontantstøtteordning for bedrifter. Flertallet vil ikke nekte bedriftene å utbetale utbytte eller å si opp folk, ifølge NRK.

Ifølge allmennkringkasteren har regjeringspartiene under forhandlingene med Ap, Frp, Sp og SV i all hovedsak blitt enige om å vedta modellen som finansminister Jan Tore Sanner (H) og næringsminister Iselin Nybø (V) la fram på torsdag i forrige uke.

Forhandlingene pågikk til sent mandag, og vil ferdigstilles tirsdag formiddag før innstillingen går til avstemming i Stortinget.

I ordningen vil mesteparten av de uunngåelige utgiftene til bedriftene med minst 30 prosent inntektsfall på grunn av koronautbruddet dekkes, og bedrifter som er pålagt av staten å stenge får mest.

Finansminister Jan Tore Sanner har sagt at ordningen vil kunne koste rundt 20 milliarder kroner i måneden.

Deler av venstresiden har tatt til orde for et forbud mot utbetaling av utbytte og å nekte bedriftene å utbetale utbytte, men ifølge NRK har de ikke gått gjennomslag for dette i forhandlingene.

I stedet kommer Stortinget med en oppfordring til mottakerne om å ikke gi utbytte, og det kommer trolig også en formulering der det oppfordres til at bedriftene bør unngå oppsigelser i støtteperioden.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!