Reuters

I Ecuadors største by, Guayaquil, er likhusene fulle. Havnebyen Guayaquil med 2,8 millioner innbyggere er episenteret for coronaviruset i Ecuador. Landet har bekreftet 2700 smittede og 93 dødsfall – hvorav 60 i Guayaquil. Men lokale myndigheter sier at de har plukket opp minst 400 lik i løpet av de siste dagene.

Borgermester Cynthia Viteri, som selv har testet positiv for viruset, sier at det er nasjonale myndigheters ansvar å samle inn likene.

“They’re leaving them in the villages, they fall in front of hospitals,” sa hun i en Twitter video melding i forrige uke. “No one wants to recover them.”

Flertallet av likene som ble funnet på gaten var trolig fattige, sa Hector Galarza, en journalist i Guayaquil. «Men det skaper panikk.»

Advokaten Juan Carlos Freire, sa at folkets frustrasjon øker:

“People are asking that some authority takes charge of the dead, but the lack of response means they are being left in central streets of Guayaquil.”

 

L A Times

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.