Under en fredagspreken 26. mai 2023, på Muslim Youth Victoria Islamic Center, holdt den kanadiske imam Younus Kathrada en tale om at Allah befalte muslimene å hate de vantro som lever som beist.

Det islamske senteret ligger i Victoria, hovedstaden i provinsen British Columbia.

The Middle East Media Research Institute (MEMRI) skriver om saken og har sitert Kathradas tale.

Brokkoli og de vantro, same sh** different package

Younus Kathrada:

– Ja, islam, det vil si, Allah, som lovfestet islam for oss, har beordret oss og befalt oss å hate, avvise og avsky de vantro. Og her, la meg bare stoppe opp et sekund. Hvis jeg hater brokkoli, betyr det at jeg kommer til å knuse hele (grønnsaken) og ikke la noen spise det?

Younus Kathrada: – Yes, Islam, that is, Allah, who legislated Islam for us, has ordered us and commanded us to hate, to reject, and to detest the disbelievers. And here, let me just pause for a second. If I hate broccoli, does it mean that I am going to smash it all up and not allow anybody to eat it?

Hat er ikke det samme som vold, men …

– Når jeg sier at jeg hater noe eller noen – la oss si at jeg hater noen – betyr det at jeg hater dem på grunn av noe de står for. Men det betyr ikke på noen måte, noe slags form for vold. Hat er ikke det samme som vold. Hat kan føre til vold, men ikke nødvendigvis.

– When I say I hate something or someone – let’s say that I hate someone – it means I hate them because of something that they stand for, for example. But it does not in any way, shape, or form indicate violence. Hatred is not equivalent to violence. Hatred might lead to violence, but not necessarily.

De vantro lever som dyr … eller beist

– En av egenskapene [til de vantro] er at de lever som dyr. De lever som beist – ikke som mennesker. Dette klargjorde Allah for oss, og dette er grunnen til at vi ser dem overdrive, gå til ytterligheter for å oppfylle sine ønsker og deres lyster. Nattklubber, narkotika, you name it.

– From the qualities [of the disbelievers] is that they live a life of animals. They live like beasts – not like human beings. This Allah clarified for us, and this is why we see them exaggerating, going to extremes in fulfilling their desires and their lusts. Nightclubs, drugs, you name it.

De vantro vil havne i slakteriet, akkurat som storfe

– De vantro nyter livet sitt – ‘nyt’ i anførselstegn – til det fulle, mens de er uaktsomme på hva som kommer til å skje med dem i det hinsidige, akkurat som storfe som beiter i beitemarkene, ikke er klar over det faktum. at de trolig havner i slakteriet.

– The disbelievers enjoy their lives – ‘enjoy’ in quotation marks – to the fullest, while they are heedless of what is going to happen to them in the Hereafter, just like the cattle, that graze in the pastures, are unaware of the fact that they will probably end up in the slaughterhouse.

Vi burde være vantro

Vi leser MEMRIs historie om imamen i Kanada og burde være vantro. I den forstand at vi ikke tror det vi leser. Men vi er hverken vantro i vår tro, eller vantro om at en forkynner av fredens religion kan uttrykke slik hat.

MEMRI er på banen og personlig var det de som gjorde at jeg ble oppmerksom på Islam Net og Fahad Qureshi, da den Washington DC baserte organisasjonen publiserte hans notoriske video fra 2015.

Norwegian Islamic Leader Fahad Qureshi: All Muslims Believe in the Death Penalty for Homosexuals

Qureshi kan snakke om at han de har blitt “voksne” til kuene kommer hjem. Vi er jo tross alt vantro som den kanadiske imamen sier, og tror ham ikke.

Vi som vil havne i slakteriet.

Canadian Imam Younus Kathrada: Disbelievers Live Like Animals; They Are Like Cows Grazing in Pasture

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.