Illustrasjonsfoto: Dado Ruvic / Reuters / Scanpix.

Et stort parti av hurtigtester for koronaviruset som det kinesiske selskapet Bioeasy har levert til Spania, fungerer ikke på langt nær godt nok og kan ikke brukes, fastslår spanske mikrobiologiske laboratorier.

«Testene avdekker ikke de positive tilfellene som forventet», sier en anonym kilde som har deltatt i testingen, til El País.

Hurtigtestene, fremstilt av detbaserte kinesiske selskapet Bioeasy basert i Shenzhen – en av de teknologiske polene i det asiatiske landet, hvor også Huawei har sitt hovedkontor – har en sensitivitet på 30 prosent, men burde være høyere enn 80 prosent, påpeker kildene. En av mikrobiologene som har analysert de kinesiske testene, sier: «Med den verdien er det meningsløst å bruke disse testene.»

Den spanske fagorganisasjonen for infeksjonssykdommer og klinisk mikrobiologi, Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC), har i et brev som den spanske avisen har sett, formanet helsemyndighetene til ikke å bruke de kinesiske testene.

Spanias helsedepartement bekrefter overfor El País at testene er ubrukelige, og opplyser at fabrikanten har fått beskjed om å erstatte partiet med et nytt.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.