Mange av oss har installert dørklokkekameraer for både å sikre huset og av andre praktiske årsaker. Politiet i den engelske byen Swindon ber nå huseiere med dørklokkekameraer om å melde seg.  De ønsker å sette opp en database over private kameraer og overvåkningskameraer utenfor privatboliger. Dette mener politiet vil lette arbeidet med å fange opp kriminalitet.

Systemet skal fungere slik at dørklokkekameraet registreres i et kartsystem og hvis en kriminell handling rapporteres på en gate, så kan politiet ta direkte kontakt med de som har kamera i området og be om opptak.

Swindon Borough rådmann Rahul Tarar sa:

«This isn’t about surveillance, this is about helping the police with information so they know if there’s a reported incident in one street, they where they can go and ask a resident for footage. If they already have that information on a map that will just speed up the police’s ability to solve the crime. There is already a database where people can inform Wiltshire police of this.”

Rådmann Dale Heenan la til at dette ikke kun gjelder for åstedet. Maskerte kriminelle tar muligens av seg masken før de setter seg inn i sin egen bil og vil da kunne bli identifisert av andre dørklokkekameraer i nabolaget:

“It’s not just for crimes or incidents in the immediate area. If there’s a crime reported in one street, but the perpetrators were wearing masks, maybe they went round the corner to their car and probably took their masks off – the police would be able to look at who’s got a camera in that neighbouring street as well.”

Det er kriminelle som dette som politiet håper de lettere kan identifisere ved hjelp av en slik database. Det er frivillig å registrere kameraet sitt i databasen.

BBC      Swindonadvertiser.co.uk

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.