I et Facebook-innlegg tar Brynjar Meling et oppgjør med dem som mener at hans rolle som mulla Krekars advokat i over 17 år, har vært en «lukrativ karrierevei».

Meling skriver at han i løpet av perioden har blitt drapstruet, fått flere tusen hatmeldinger og blitt vekket av anonyme telefoner om natten, samt mottatt avføring og angivelig giftig pulver i posten.

– Jeg ønsket å rette oppmerksomheten mot et samfunnsproblem og en utfordring for oss som er aktører i rettsvesenet. Kanskje stopper det når jeg har sagt fra på denne måten, men kanskje er det bare å sette fyr på et bål. Det vil framtiden vise, sier Meling til NRK.

«Pappaen din fortjener å dø»

Også advokatens familie har blitt rammet av hatmeldingene.

– Telefoner til kontoret tilbake i tid, hvor de har klarlagt barnas skolevei, ledsaget med spørsmål om jeg tror jeg ser dem igjen. Husker også 13-åringens reaksjon på meldingen på mobilen om at «pappaen din fortjener å dø», som en episode som har gjort inntrykk, skriver Meling på Facebook. (NTB) Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂