Innenriks

Brynjar Meling har vært en lojal advokat for mullah Krekar, så lojal at han har gått over grensen og opptrådt på vegne av shariaens prinsipper, ikke lov og rett. Således reagerte Meling på at den kurdiske journalisten Halmat Goran dekket Krekars sak i Oslo tingrett.

Goran er kurderen Krekar har sagt fortjener dødsstraff for skjending av Koranen. Goran dekket rettsbehandlingen av Krekar som kurdisk journalist. Han skriver for aviser i Kurdistan. Men Krekar fant hans nærvær støtende og Meling tok det opp med politiet.

– Krekars advokat Brynjar Meling reagerer på at du oppsøkte mulla Krekar da han var i Oslo tingrett?

– Jeg jobber som frilans for flere opposisjonsaviser i Kurdistan, og var i retten som journalist. Dette er jobben min, sier Goran.

Advokat Meling sier at mulla Krekar liker dårlig at en mann han er dømt for å ha truet, dukket opp i rollen som journalist for å dekke lovligheten av å forvise ham til Kyrksæterøra.

– Krekar har bedt politiet om å undersøke de nærere omstendigheter rundt dette. Den påstått fornærmede deltok aktivt i pressekonferansen da retten hadde pause. Frem til dette er avklart finner Krekar det heller ikke riktig å bruke sin og politiets tid på et avhør, sier Meling.

Som advokat skal Meling følge norske rettsprinsipper, ikke sharia. Hvis Krekar «likte dårlig» at en mann han har truet med døden dukket opp i saken mot ham, burde Meling svart at det er hans rett. I stedet gjør Meling seg til talsmann for islamistiske prinsipper. I en sak der hans klient truer kunstnere og politikere på livet, er det ingen bagatell.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/–For-fryktet-jeg-bare-mulla-Krekar_-na-kan-alle-muslimer-drepe-meg-7916369.html