I en tale til nasjonen har statsminister Boris Johnson instruert full lockdown av Storbritannia i minst tre uker i håp om å bremse spredningen av coronaviruset.

Folk vil kun få forlate hjemmet for å handle mat og medisiner, gå til legen, gjøre en utendørs treningsaktivitet per dag, for å hjelpe andre som er sårbare eller for nødvendig reise til og fra jobb.

Flere andre tiltak innføres:

Det blir forbudt for mer enn to personer å oppholde seg på offentlig sted, med mindre personene bor sammen. Biblioteker, lekeplasser, utendørs treningsparker og religiøse steder stengt, og det blir forbudt å holde sosiale tilstelninger som bryllup og dåp. Det gis unntak for begravelser.

Politiet vil ha myndighet til å håndheve de nye reglene.

  • Closing all shops selling non-essential goods,​ including clothing and electronic stores and other premises including libraries, playgrounds and outdoor gyms, and places of worship
  • Closing hotels, hostels, bed and breakfasts, campsites, caravan parks, and boarding houses for commercial/leisure use (excluding permanent residents and key workers)
  • Stopping all gatherings of more than two people in public – excluding people you live with
  • Stopping all social events​, including weddings, baptisms and other ceremonies, but excluding funeralsDen første analysen av de som er blitt syke av viruset og brakt inn på sykehus viser at 71 prosent er menn og at flesteparten ikke hadde noen tidligere eller underliggende sykdommer. Snittalderen er på 64 år. Av de 196 som ble analysert, så har 16 dødd, mens 163 fremdeles befinner seg under intensiv pleie. 17 av de 196 er erklært friske.

Det finnes også yngre mennesker blant de som rammes. Irske Michael Prendergast er bare 28 år. Han lurer på om han har vært et godt menneske og om han har gjort nok med livet sitt.
Sky News     BBC

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.