Italienske myndigheter blir stadig mer resolutte i sin håndheving av karantenen. Tre personer som slappet av langs stranden i Salerno-bydelen Pastena, ble torsdag jaget vekk derfra av et politihelikopter.

Det er helt tydelig at myndighetene ønsker å sende kraftige signaler til folk med et avslappet forhold til forordningene som er iverksatt i et forsøk på å redusere smitten mest mulig: De som ikke er helt nødt til å gå ut, skal holde seg hjemme.

I disse dager er landet inne i en kritisk periode hva angår utsiktene til å bremse epidemien. Kanskje kommer det enda strengere regler i et forsøk på å få det til. Men det er ikke så mange flere verktøy igjen i den kassen.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.