Venstreaktivister på Möllevången demonstrerte på den internasjonale kvinnedagen 8 mars. Ønsker død over Sverige og krydrer med «Transkamp er klassekamp». Foto: Malmölistan/Facebook

Svenske venstreaktivister demonstrerte i Malmö i går. På den internasjonale kvinnedagen bar en av demonstrantene et skilt med påskriften «Sverige må dø». På andre skilt hadde aktivistene skrevet slagord som «Klassekamp = transkamp».

Det nystartede lokalpartiet Malmölistan publiserte bilder fra demonstrasjonen, og kommenterte budskapene slik på Facebook:

«Inte riktigt vad arbetarrörelsens pionjärer August Palm och Kata Dalström hade tänkt sig kanske.»

Oversettelse: «Ikke akkurat hva arbeiderbevegelsens pionerer August Palm og Kata Dalström hadde tenkt seg kanskje.»

Partiet består av en stor utbrytergruppe av det kommunistiske partiet i Malmö. Gruppen hadde sett seg lei på det såkalte «middelklassevenstre» og fokuset på kulturmarxistiske spørsmål.

Partileder Nils Littorin i Malmölistan ble intervjuet av Lokaltidningen i desember, i forbindelse med masseutmeldelsen fra kommunistpartiet.

– De förstår inte varför så många arbetare inte tycker att mångkultur, HBTQ-rörelsen och Greta Thunberg är något fantastiskt utan tror att vi befinner oss i 1930-talets Tyskland och att arbetare som röstar SD smittats av någon nazistisk sjuka.

Oversettelse: De forstår ikke hvorfor så mange arbeidere ikke synes at multikultur, HBTQ-bevegelsen og Greta Thunberg er noe fantastisk, men tror vi befinner oss i 1930-tallets Tyskland og at arbeidere som stemmer SD er smittet av en slags nazistisk sykdom.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂