Statsminister og høyreleder Erna Solberg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Med 18,9 prosent har Høyre sin dårligste oppslutning siden november 2009, viser Norstats partimåling for Vårt Land.

Siden januar har Høyres oppslutning falt med 2,1 prosentpoeng.

– For Høyre er dette en dramatisk utvikling over tid, sier valgforsker Bernt Aardal ved Universitetet i Oslo til Vårt Land.

Februartallene er heller ikke noe å juble over for Ap. Partiet faller med 2,8 prosentpoeng, ned til 24 prosent, men tallene lå imidlertid ekstra høyt i januar. Også SV går tilbake siden januarmålingen.

En rødgrønn regjering ville ifølge Norstats februarmåling trengt støtte fra Rødt eller MDG. En regjering bestående av Høyre, Venstre og KrF ville, selv med støtte fra FrP, vært langt fra noe stortingsflertall.

– Vår utfordring er ikke at folk er lei av Høyres politikk, men våre velgere vil se mer av Høyres politikk. Vi skal bli tydeligere om denne. Det jobber vi med hver eneste dag, sier Høyres nestleder Bent Høie til avisen.

Senterpartiet er månedens vinner på målingen, med en fremgang på 2,9 prosentpoeng til 15,7. Det retter opp for et fall på fem prosentpoeng i januar.

Samtlige partiers oppslutning i februar:

Arbeiderpartiet 24 (-2,8), Senterpartiet 15,7 (+2,9), SV 6,5 (-1,1), Rødt 4,7 (+1), MDG 6,3 (+1,4), Høyre 18,9 (-2,1), Fremskrittspartiet 14,3 (-0,4), Venstre 4,4 (+1,4) KrF 3,5 (-0,5), andre 1,7 (+0,2)

Målingen er gjennomført fra 17. til 23. februar.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.