Fremskrittspartiet går frem 2,4 prosentpoeng, mens Senterpartiet faller 1,4 på Vårt Lands partibarometer.

Frp er det partiet som øker mest på novembermålingen, som er utført av Norstat for avisen. Partiet får en oppslutning på 16,1 prosent. Parlamentarisk leder Hans Andreas Limi peker på innvandrings- og asylpolitikk som en forklaring.

– Vi har synliggjort det vi står for og de positive effektene av innvandringspolitikken som har vært ført av vår innvandringsminister Sylvi Listhaug, sier han og trekker fram debatten om enslige mindreårige asylsøkere. Limi får støtte av valgforsker Bernt Aardal.

– At Frp vinner stemmer på innvandring begynner nesten å bli en vedtatt sannhet.

Også regjeringspartner Høyre går frem på målingen og øker 0,5 prosentpoeng til 26,1. Venstre går tilbake 1,1 og er under sperregrensen på denne målingen med en oppslutning på 3,8 prosent. KrF beveger seg marginalt ned og faller 0,1 til 4 prosent.

Senterpartiet taper mest, og går tilbake 1,4 til 9,3 prosent. De tidligere rødgrønne partnerne SV og Ap går derimot frem, med henholdsvis 0,5 og 0,6 prosentpoeng. SV havner dermed på 7 prosent, mens Ap ligger på 27,1.

Rødt og MDG går begge tilbake 0,3 prosentpoeng til 2,9 prosent.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.