Fremskrittspartiet går mest fram, mens Senterpartiet går mest tilbake, på årets siste måling Kantar TNS har laget for TV 2.

Målingen viser at Venstre, Høyre og FrP ville vært nær ved å få flertall dersom det var valg i dag. Samlet får de tre partiene som skal forhandle om å danne regjering 83 mandater og er dermed svært nær de 85 som trengs for flertall på Stortinget.

Fremskrittspartiet går mest fram fra målingen i november. Partiet øker med 2,1 prosentpoeng til 14,8 prosent.

– Det er veldig bra at vi har flere gode målinger på rad. Det viser at velgerne setter pris på det politiske arbeidet vi gjør, sier parlamentarisk leder i FrP, Hans Andreas Limi, til TV 2.

På alle tre målingene Kantar TNS har laget for TV 2 etter valget, har Høyre vært landets største parti. I desember får de 26,6 prosent (– 0,3). Venstre får 4,3 prosent (– 1,6). Dermed ville partiet fått 8 mandater.

Etter å ha inngått budsjettavtale med regjeringspartiene kryper Kristelig Folkeparti akkurat over sperregrensen med 4,1 prosent (+ 1,0). Dermed ville partiet havnet på vippen mellom blokkene, med sju mandater.

Senterpartiet går mest tilbake, med 1,8 prosentpoeng til 9,7 prosent.

Selv om Arbeiderpartiet øker med 0,7 prosentpoeng til 26,0 prosent, er dette den tredje målingen på rad der de ligger under valgresultatet på 27,4 prosent. Partiet klarer ikke å løfte seg til nivået ved det nest dårligste stortingsvalget i nyere tid.

SV går også tilbake, med 0,6 til 6,9 prosent, mens De Grønne får 3,5 (+ 1,69) og Rødt 2,8 (– 1,1).

Feilmarginen på målingen er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!