Den mest bemerkelsesverdige ved TV2s meningsmåling er at Høyre øker forspranget til Ap og det begynner nå å bli formidabelt: 28,1 mot 23,8 prosent.

Ap ligger langt under valgresultatet på 27,4 prosent og virker å ha kjørte seg fast på under 25 prosent. Det er illevarslende.

 

På målingen Kantar TNS har gjort for TV 2 , bykser Høyre fram 1,7 prosentpoeng til 28,1 prosent. Det er åttende måned på rad partiet både er størst og gjør det bedre enn de 25 prosentene de fikk ved stortingsvalget.

Arbeiderpartiet sliter med oppslutningen og får 23,8 prosent (- 0,3). Partiet har ennå ikke vært over valgresultatet fra september, som med 27,4 prosent var det nest dårligste stortingsvalget for partiet gjennom historien. (NTB)

Det ser ut til at vi er ved å få en permanent tilstand der Høyre er største parti og Ap ligger og vaker mellom 20 og 25 prosent.

Også regjeringspartner Venstre går fram med 1,2 prosentpoeng til 4,1 og kryper dermed igjen over sperregrensen.

Fremskrittspartiet er det eneste av de tre regjeringspartiene som går tilbake, med 1,5 prosentpoeng, til 14,7 prosent etter at de i april gikk markant fram etter at Sylvi Listhaug måtte gå av som justisminister.

De tre regjeringspartiene nærmer seg igjen flertall og ville fått 83 mandater dersom det var valg i dag. Tar man med KrF, gir mandatberegningen 91 mandater til de borgerlige partiene, tre flere enn de fire partiene har i dag. Høyre og Frp får alene 76. De rødgrønne får 75, men med Rødts to og MDGs ene mandat blir resultatet 78.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: KrF 4,7 (-1,0), Sp 10,3 (+1,3), SV 7,6 (-1,1), Rødt 3,8 (-1,6) og MDG 2,3 (+0,6).

Målingen er basert på 982 intervjuer fra 30. april til 2. mai. Feilmarginen på målingen varierer mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng.

(©NTB)