Høyre er fortsatt landets klart største parti til tross for en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng til 29,1 prosent i februarmålingen TNS har laget for TV 2.

Oppslutningen er langt over valgresultatet på 25 prosent.

Februarmålingen fra TV 2 viser at Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre ville fått 87 mandater og flertall på Stortinget dersom det var valg i dag. Dermed klarer de seg uten KrF som faller under sperregrensen med en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng til 3,8 prosent.

Tre uker at Venstre gikk inn i Erna Solbergs regjering sammen med Høyre og Fremskrittspartiet går partiet fram med 1,5 prosentpoeng til 5,8 prosent.

– Jeg håper det betyr at folk ser at Venstre er villig til å ta ansvar, sier partileder Trine Skei Grande (V).

Arbeiderpartiet henter seg litt inn igjen etter gallupsjokket i januar. Kun én gang siden 1964 hadde Kantar TNS målt lavere oppslutning enn 19,4 prosent. I februar henter partiet tilbake noe av det tapte med en fremgang på 4,2 prosentpoeng til 23,6 prosent.

Fremskrittspartiet går mest tilbake på februarmålingen til 12 prosent (-2,8). SV går tilbake med 2,3 prosentpoeng til 6,3 prosent.

Senterpartiet får 11,2 prosent (+ 0,3), mens Rødt får 3,6 prosent (+ 0,6), noe som gjør partiet større enn MDG som er nede på 3,4 prosent, en framgang på 0,8 prosentpoeng.

Målingen er laget av Kantar TNS for TV 2 mellom 29. januar og 5. februar. Feilmarginen er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng og størst for de største partiene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.