Arbeiderpartiet faller til en oppslutning på 22,1 prosent i en ny meningsmåling utført av Norstat for Aftenposten og NRK. Klimapartiene er målingens vinnere.

Mens Rødt faller under sperregrensen med en oppslutning på 3,2 prosent, fosser klimapartiene fram. Venstre karrer seg over sperregrensen til en oppslutning på 4,1 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne får 6,7 prosent, det beste resultatet i en Norstat-måling for Aftenposten og NRK noensinne.

MDG går fram 2,5 prosentpoeng fra forrige måling, mens Venstre styrker seg med 1 prosentpoeng.

– Det er helt fantastisk. Det er virkelig en folkebevegelse som reiser seg i Norge nå for klimahandling. Jeg tror veldig mange ser at MDG kommer til å sette klima først, sier partileder Une Bastholm til Aftenposten.

For Arbeiderpartiet blir det en svak måling med en nedgang på 2,4 prosentpoeng. Sammen med SV (7,6 prosent) og Senterpartiet (17,1 prosent) er de rødgrønne likevel klart størst, og ville ha fått 92 mandater i Stortinget og klart flertall hvis dette var valgresultatet.

Hele målingen (endringen fra forrige måling i parantes): Rødt 3,2 prosent (-2,7), SV 7,6 (+0,3), Ap 22,1 (-2,4), Sp 17,1 (+0,1), MDG 6,7 (+2,5), KrF 2,9 (-0,1), V 4,1 (+1), H 21,9 (+0,7), Frp 8,6 (-2,1), Andre 5,8 (+2,8).

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.