Arbeiderpartiet får en oppslutning på 29 prosent på en fersk måling Norstat har gjort for NRK. Det er andre NRK-måling på rad der Ap ligger under 30 prosent.

I forrige uke fikk partiet en oppslutning på 27,1 prosent i det som ble omtalt som en krisemåling. På målingen denne uken øker partiet oppslutningen med 1,9 prosentpoeng.

Dersom dagens måling blir valgresultatet, må Arbeiderpartiet trolig søke støtte fra MDG for å danne en regjering.

– Dette er en fantastisk mulighet for Arbeiderpartiet til å fornye seg. Det er mange gode krefter i Arbeiderpartiet som ønsker seg en politisk unnskyldning for å ta skrittet ut av oljen og inn i en grønn satsing, sier Rasmus Hansson (MDG) tilNRK.

Ellers er alle de mindre partiene unntatt Rødt over sperregrensen på denne målingen. Mandatberegningen gir 82 mandater til de borgerlige partiene. SV, Senterpartiet og Ap får 78 stortingsplasser, men kan sikre seg flertall med støtte fra MDG, som får åtte representanter.

Målingen er tatt opp mellom 15. og 21. august. Det er foretatt 774 intervjuer. Resultatene er som følger (endring fra forrige måling i parentes): Ap 29 prosent (+1,9), Høyre 22,4 (-1,4), Frp 14,2 (+2,5), KrF 5,1 (+0,1), Sp 9,5 (+0,3), SV 5,5 (+0,3), Venstre 4 (+0,1), MDG 4,4 (-0,2) og Rødt 2,7 (+0,9).

Feilmarginen på målingen er mellom 1,1 og 3,2 prosentpoeng.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂