Addis Abeba. Arkivfoto: Tiksa Negeri / Reuters / scanpix

En 33 år gammel norsk-etiopisk kvinne bosatt utenfor Bergen, ble lørdag utsatt for en alvorlig hendelse i Addis Abeba i Etiopia.

Kvinnen var en av flere gjester som skal ha blitt angrepet da hun deltok på et arrangement i den etiopiske hovedstaden, skriver Bergensavisen.

– Hun forteller at rett før arrangementet var ferdig, kom politistyrker med våpen og balltre. De begynte å angripe alle som var til stede. Det var rundt 65 gjester der, og cirka halvparten ble skadet, sier kvinnens søster.

33-åringen er innlagt på et sykehus i Addis Abeba med skader i hodet og en hånd.

Kvinnen er til vanlig bosatt i bergensområdet og har to barn. Hun har også søsken og en mor som er bosatt i Norge. Hun var i Etiopia i forbindelse med et musikkprosjekt.

Utenriksdepartementet bekrefter de hjelper en norsk borger i Etiopia.

– Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger skal ha blitt utsatt for en alvorlig hendelse i Addis Abeba. Utenriksdepartementet yter konsulær bistand i tråd med faste rammer og praksis. Av hensyn til taushetsplikten kan vi ikke kommentere saken ytterligere, skriver kommunikasjonsrådgiver Wera Helstrøm i UD i en epost.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.