Didier Gailhaguet. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Den franske issportpresidenten Didier Gailhaguet gir seg som følge av at tidligere kunstløptrener Gilles Beyer er anklaget for å ha voldtatt en utøver.

Gailhaguet har vært under hardt press etter at tidligere VM-bronsevinner Sarah Abitbol forrige uke anklaget tidligere landslagstrener Beyer for å ha voldtatt og mishandlet henne.

Voldtektene skal ha skjedde mellom 1990 og 1992. Da var Abitbol mellom 15 og 17 år. Beyer har ikke tatt offentlig stilling til anklagene.

I tillegg har en annen utøver, Hélène Godard, anklaget Beyer for å ha sex med henne da hun var 13 og 14 år. Godard har også anklaget en annen trener for seksuelle overgrep.

Saken ble enda mer omfattende da ungdomsutøver Nadjma Mahamoud (20) og hennes mor rettet nye anklager for Beyer. Ifølge moren krevde treneren seksuelle tjenester av henne for å trene datteren hennes. Det skriver L’Équipe og NRK.

– Hvis du ligger med meg, betaler du ingenting. Da skal jeg føre datteren din opp til det høyeste nivået, skal Beyer ha skrevet.

Anklagene har fått stor oppmerksomhet i Frankrike, og tidligere i uken krevde landets idrettsminister at Gailhaguet måtte gå av som følge av skandalen.

Lørdag valgte 66-åringen å fratre sin stilling etter å ha vært president i Frankrikes issportforbund siden 1998, med unntak fra 2004 til 2007.

Forhåndsbestill Peder Jensens bok til spesialpris her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.