Bilfergen MF «Hadarøy» fra Fjord1, drives av batteri, og trafikkerer fergestrekningen Hareid – Sulesund i Møre og Romsdal. Foto: Halvard Alvik / NTB Scanpix

Svært mange, ja utallige mennesker, spesielt langs kysten er nå berørt av enten rasering av båtrutetilbudene eller enorme prisstigninger på ferger og hurtigbåter.

På Vestlandskysten må nå passasjerer forhåndsbetale svindyre billetter for å finansiere nullutslippsferger og -hurtigbåter for fremtiden.

I Nordland fylke har den politiske posisjonen bare rett og slett bestemt at passasjerene ikke skal komme seg til de øyene de alle har tilknytning til og dit det alltid har vært båtruter – fordi fylket har vedtatt båtrutene lagt ned!

Eller; fylkesposisjonen har gjort billettene så dyre at dette er blitt en enorm belastning for privatøkonomien. Begge bestemmelsene er svært nedbrytende for menneskene og det samfunnet de er en del av.

Folks reaksjoner er en altoppslukende og hoderystende frustrasjon og et helhjertet enormt sinne, men uten at de reelle grunnene til denne politisk villede utviklingen blir avslørt; det er i det hele tatt svært få som pirker borti grunnen.

Politikere på høyt nasjonalt plan har i så godt som samlet flokk fått det for seg at Norge skal redde verden fra ‘’menneskeskapte klimautfordringer’’ – ja, du vet de utfordringene som ikke engang finnes!

De samme politikerne har derfor som mål å pine befolkningen til ‘’å tenke annerledes’’, det vil si:

Folk skal ikke bo desentralisert, men i tettsteder på ca. 10.000 individer, lettere ombygd etter Gerhardsens 15.000-visjon…

Der får de kun bevege seg kollektivt. Konvensjonelle privatbiler er snart forbudt, i 2050 skal ‘’alt fra motorsager til cruise-skip være elektrisk’’, ifølge eks-‘’klima- og miljøminister’’ Ola Elvestuen. Prosessen er i gang, folk skal ikke ha råd til å bruke egen bil og eventuelle turister skal ikke ha økonomi til å ta med bobil på fergestrekningene, til det er fergetakstene altfor høye. Dette er gammelkommunisme i ny drakt under mottoet: ‘’Folk skal holde seg hjemme, og da har vi god kontroll med dem!’’

De få bobilturistene som overlever økonomisk skal tvinges over Saltfjellet og får verken opplevd Kystriksveien eller lagt igjen turistinntekter langs veien.

I Nordland skal de store statlige ekstraoverføringene til fylket IKKE komme innbyggerne til gode, de skal ikke brukes til å opprettholde samferdselen, men til å utbygge en topptung fylkesadministrasjon, satsing på elektriske busser i Bodø, der det finnes en mengde transporttilbud fra før, og finansiere den latterlige jippoen ‘’kulturbyen Bodø’’.

Altså; du skal tvinges til å bo sentralt, i byområdet. Det blir ikke mulig å ha, eie, ivareta og bevare boplasser på landet og på øyene, ei heller de nydelige feriestedene menneskene har brukt svært mye tid og svært mange midler på å ivareta gjennom ti-og hundreår – til glede for seg selv og besøkende. Båtrutene er enten lagt ned eller med viten og vilje priset så høyt at det umuliggjør reiser.

Det er på tide at VI innser det; dette er et politisk miljømål, å frata menneskene friheten og muligheten til å møte hverandre ute i fylkets fantastiske naturområder.

Noen vil sikkert mener at jeg går for langt, men ta det inn over dere:

Det er simpelthen politisk korrekt med tvang; metodene er politiske og styrt av de som ønsker tvangen.
Fylkets befolkning og eventuelt besøkende utenfra skal svi og vet bokstavelig talt ikke sin arme råd.

Denne tvangspolitikken med vikarierende vrøvleargumentasjon er bare rett frem avskyelig, og i spissen for dette står ‘’desentraliseringspartiet Senterpartiet’’ og ‘’solidaritetsalternativet Arbeiderpartiet’’ med Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti som merkelige haleheng.

Det må være fryktelig mange som etter valget sist høst føler seg både lurt og pinlig berørt for faktisk å ha medvirket til utviklingen ved å stemme på disse svært nedbrytende politiske kreftene.

Dere, VI, som er berørt; det er på høy tid å innse at vi snarest trenger en radikal omveltning så vel lokalt som nasjonalt.

Statsminister Solbergs tale ved NHOs stormøte 8. januar i år var et sammenhengende mas om klima-klima-klima. Hun har, med norsk-politisk tradisjonell tyngde etter at Brundtland-regjeringen skisserte ‘’det internasjonale gjennombruddet’’, fulgt opp målet med at Norge skal ha lederskapet for å redde verden. Norge har hatt vidåpne porter for å slippe problemfylte element inn, samtidig som Norge har gitt mange-milliardbeløp årlig til stater og despoter vi knapt har hørt om.

Solbergs nyttårstale var et gjennomsyret selvforherligende innspill for hvor mye VI skal konsentrere oss om utenverdenen, ikke et ord om nasjonale forhold som raseringen av norsk kystkultur. Statsministerens arroganse overfor eget folks utfordringer og problem var og er en despot verdig.

Politikere snakker fortsatt om stigende havnivå etter Al Gores fredsprisvinnende svindelrapporter, mens Maldivene fortsatt er der, mens man ellers i verden bygger svære hotell i sjøkanten, og et operahus er bygget delvis under vann i Bjørvika. Vi tror kanskje ikke på julenissen, men mange velger å tro på det reneste vrøvl!

Det er for eksempel VI som skal betale for lokale vindmøllekraftanlegg som så mange av oss også er i mot; dette for å skape elektrisk kraft til å drifte av en slags ‘’bærekraft-Høyrestyrt’’ oljeutvinning i Nordsjøen – som fortsatt uten problem kan drives slik den har vært drevet. Uten problem!

Det er VI som skal betale når VI kjøper VÅR EGEN svindyre diesel og bensin, og VÅR egen olje gir oss INGEN fortrinn i foretak, industri, transport eller privatøkonomi.

Det er VI som svir når norsk vannkraft overføres til utenlandske eiere, slik at ‘’Norge’’ kan tjene store penger – slik at VI kan gi milliardgaver til dysfunksjonelle shit-holes mens våre eldre, syke og trygdede sliter i fattigdom.

Det er ikke til å tro og det er utelukkende motbydelig mot egen befolkning!

Dere, VI, må innse at ‘’menneskeskapte klimaendringer’’ er det reneste sprøyt som politiske hjernevaskere og medstrømsmediene ukritisk har overlesset oss med i årevis nå. Uten innvendinger og uten interesse for opponenter eller andre konklusjoner.

Nå må dere, VI, våkne!

VI må snarest innse at VI blir brukt i et spill om verdensmestertitler og spillet om personlig plass og posisjon i internasjonale organisasjoner.

VI må innse at den ikke-eksisterende saken ‘’menneskeskapte klimaendringer’’ blir kynisk utnyttet og brukt mot oss, vår samvittighet, vi skal føle oss skyldige og som dårlige mennesker – og VI skal derfor akseptere horrible økonomiske pålegg og en politikk som virkelig ødelegger miljøet rundt oss selv, nemlig å bli tvunget til tettstedenes kollektivisme og uten muligheter til kontakt med det som var oss selv, vår eiendom og vår tilhørighet.

Husk at bakgrunnen for raseringen av båtrutene og de enorme billettprisøkningene ikke er reell, men utelukkende bestemt for å tvinge oss i kne med løgn og bedrag.

Det er like før norsk økonomi bryter sammen – uten oljeinntekter når produksjonen skal stoppes av politiske idioter, samtidig som samferdsel stanses og utbygging skal stoppes av de samme idiotene, de samme idiotene som skal øke innvandringen og milliardgavene til langtvekkistan.

VÅR utfordring er ikke om vi skal reagere, men hvordan vi skal aksjonere!

Oddvar Ingebrigtsen, Bodø

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.