Gjesteskribent

Min partileders nyttårstale var en stor skuffelse. Skal ikke en statsminister tale til nasjonens innbyggere og deres hjem, virke, hjerter, utfordringer og interesser? Gårsdagens tale var i større grad rettet mot det overnasjonale selskap. Til tider var det vanskelig å skille den angivelig konservative statsministeren fra en globalistisk SV-er. Hun talte over og forbi oss, ikke til oss.

Klimaendringer ble dedikert over halvparten av den 15 minutter og 41 sekunder lange talen, hvor statsministeren ikke bare forholdt seg til venstresidens premisser, men også forsterket dem. Man skulle trodd at vi gikk en klima-apokalyptisk skjebne i møte.

Noe vi selvsagt ikke gjør, og som seriøse voksne vet at vi ikke gjør. Norge forårsaker ca. 0,0058% av alle CO2-utslipp på kloden (når man også tar høyde for alt som ikke er antropogenisk.) Antall ekstremværhendelser i landet vårt har en nedadgående trend, og på globalt nivå er antall mennesker som dør årlig av naturkatastrofer på et rekordlavt nivå. Værrelaterte dødsfall har falt med over 90% siden 60-tallet, dødsfall som følge av forurensing minsker, levealder øker, historisk få lever under fattigdomsgrensa og som H.M.K sa, vi har opplevd en eventyrlig vekst i landet vårt!

Det går BRA med Norge! Men det kan fort snu om vi lar radikale marxister, ikledd grønne dommedagskåper påvirke og – Gud forby – styre landet vårt. Vi ser allerede tendenser til at utenlandske investorer vil kvi seg for å investere i Norge, grunnet potensialet for større politiske omveltninger.

Om det nødvendigvis skulle være sånn at man må vie såpass med tid til klimasaken, bør man legge egoistiske ambisjoner om internasjonale toppverv til sides og muligens poengtere det faktum at Norges utslipp er – for øvrig noe av de «reneste» i verden – totalt sett ubetydelige i verdenssammenheng. Kina øker sine utslipp, fra deres allerede gigantiske nivå, like mye som Norge produserer hvert eneste år, og kineserne storsatser selv på «skitten» energi. De store ikke-vestlige aktørene og de innad – eller over – Vesten som ikke ønsker oss vel, ler hele veien til banken av våre vestlige hule haud.

Norske politikere skal være ombudsmenn for egen nasjon og egne innbyggere. Hvor tungt kan korset veie før vi brekker ryggen? Er vår politiske og intellektuelle elite så tett i pappen at de ikke forstår at denne klimagalskapen vil kutte drastisk i vår velstand? Deres eget folks velstand og velbehag.

Mellom 40% og 45% av skapte verdier i landet skapes av petroleumsnæringen og relaterte virksomheter. Statsministeren står nærmest og unnskylder seg overfor de hjernevaskede kidsa som har falt offer for deler av lærerstandens røde agenda. Greta Thunberg sier jo selv at dette handler like mye om å stoppe «evig vekst», patriarkatet og kapitalismen. Barnas hellige etos har virkelig satt en støkk i vår nasjonale «ledelse». Det blir spennende å se hvem 20-åra vil tilhøre…
___

Til slutt vil jeg nevne at statsministeren tok så vidt, helt riktig, opp problemet med selvmord i en del av talen. Det er et kjempestort problem i det moderne norske samfunnet. Men hun presterte nok en gang å bomme på ballen. Hun fokuserte internasjonalt. Problemet er høyst gjeldende nasjonalt, og i motsetning til inntrykket hun skapte om at dette er et slags «jenteproblem», står guttene i realiteten for ca. 70-80% av alle selvmord. Det får bli et tema for en annen gang.

 

Først publisert på Preben Dimmens facebookside, gjengitt med vennlig tillatelse. Dimmen representerer Høyre i Ålesund kommunestyre.

 
 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!