En kritisk bok om Canadas statsminister Justin Trudeau som ble utgitt like før valget i 2019, etterforskes av canadiske valgmyndigheter som ulovlig valgkamp fordi utgiveren Rebel News ikke var registrert som valgkampaktør.

Etterforskere har avhørt Ezra Levant, uten å vite at han filmet det hele med skjult kamera. Levant, som også har offentliggjort innkallelsen, forteller om en Kafka-lignende opplevelse: Han vet ikke hva han er anklaget for eller av hvem, bare at han risikerer straffeforfølgelse hvis han ikke vedtar en administrativ forføyning på grunn av det påståtte lovbruddet.

Rebel News-redaktøren kan knapt tro at han havner i etterforskeres søkelys for å ha skrevet en bok om regjeringssjefen i et fritt land uten å si fra til myndighetene først. Levant kunngjør at han kommer til å ta opp kampen mot dette forsøket på undertrykkelse av det frie ordet, som etter hans oppfatning er ulovlig.

Det er ikke første gang Levant havner i klammeri med myndighetene på grunn av sin publisistvirksomhet. I 2008 ble han avhørt av en canadisk menneskerettskommisjon fordi han hadde republisert Jyllands-Postens Muhammed-karikaturer i 2006. Og den gangen filmet han seansen:

Sist gang vant han kampen mot det han omtalte som «kangaroo courts». Klarer han det nå også?

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂