Nytt

Riksretten begynte kl.1300 og varte til langt på natt, til Demokratenes store irritasjon. Reuters/Scanpix

Senatet stemte natt til onsdag for å følge samme prosedyre som under rettssaken mot president Bill Clinton: Begge parter får tilmålt tid til å legge frem sin sak, og deretter tar Senatet stilling til om det skal innkalles nye vitner.

Demokratene forsøkte å få Senatet til å godkjenne nye vitner og nye dokumenter helt fra begynnelsen. Det ble avvist av det Republikanske flertallet og kan ha snudd stemningen mot Demokratene, også i opinionen.

  • Under the rules, orchestrated by Senator Mitch McConnell of Kentucky, the House managers and Mr. Trump’s lawyers will each have 24 hours starting Wednesday afternoon to argue their cases for and against the articles of impeachment. Senators will have 16 hours to ask questions, submitted in writing, most likely early next week. After that, the Senate will again consider the matter of whether to subpoena witnesses or documents, at which point a few Republicans have signaled they may be open to doing so.

Republikanerne reagerer på at Demokratene ville at Senatet skulle følge deres anvisninger, som de brukte i Representantenes hus. Der holdt Demokratene 17 vitneforklaringer, alle innkalt av dem, ingen fra Republikansk side. Dette satte vondt blod og Demokratene har ingen goodwill hos Republikanerne.

Day in Impeachment: Senate Adopts Trial Rules