Kultur

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Kulturrådet er tilhengere av en syk kunstideologi og bør nedlegges, skriver Odd Nerdrum i Dagbladet mandag.

Maleren reagerer på sløseriet med offentlige midler: Når skattepenger finansierer avføring på offentlig scene, må jeg protestere, skriver han.

Nerdrum sikter her til Vegard Vinge, som i desember ble oppmerksomhet til del fra Sløseriombudsmannen på Facebook, som Nerdrum berømmer:

Heldigvis finnes det alternativer til gammelmedia i dag. Hadde det ikke vært for Sløseriombudsmannen på Facebook, hadde byråkratene frekt misbrukt våre hardtarbeide penger uten noen form for innsigelse.

Dette bør få konsekvenser, mener Nerdrum, som også beskylder Kulturrådet for korrupt manipulasjon:

Jeg sier ikke at kulturrådet bør stilles for riksrett, jeg ber ydmykt våre folkevalgte om å nedlegge institusjonen. Jeg ble selv narret da jeg satt der på 90-tallet. Søknadene fra ydmyke klassiske figurative ble kastet i papirkurven bak min rygg av administrasjonen, dette var grunnen til at jeg forlot kulturrådet.

Nerdrum spør seg om de folkevalgte er for feige til å gjøre noe med saken, og inviterer Fremskrittspartiet til å ta opp saken.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 399 til 230 kroner!