Nytt

Jose Luis Escriva på vei til et møte i statsråd i Moncloa-palasset i Madrid den 14. januar 2020. Foto: Susana Vera / Reuters / Scanpix.

Spania vil trenge mellom 8 og 9 millioner innvandrere i løpet av de neste tre tiårene for å holde oppe arbeidsmarkedet og unngå at økonomien «japaniseres», sa Spanias sosial- og migrasjonsminister José Luis Escrivá under et OECD-forum i Paris torsdag.

Den spanske statsråden uttalte i samme forbindelse at dette er noe som samfunnet «må forklares», går det frem av en melding fra det spanske nyhetsbyrået EFE som er offentliggjort i Spanias tredje største avis ABC.

For å bevare landets velstand, la ministeren til, må landet tiltrekke seg «millioner på millioner av innvandrere» i løpet av de neste årene, og dette trenger en forklaring som må inkorporeres i politikken.

Det behøves pedagogikk, for «de demografiske trendene er der», sa Escrivá, som deltok i forumet sammen med blant andre EUs innenrikskommissær Ylva Johannsson og Sveriges arbeidsminister Eva Nordmark.

Det er ca. tre millioner arbeidsledige i Spania, hvilket utgjør i underkant av 14 prosent av arbeidsstyrken.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!