Sakset/Fra hofta

Billedmontasjen som først ble presentert av Ex-Muslims of Norway, og som Faktisk.no måtte pirke på: Montasje: Ex-Muslims of Norway

Nylig advarte H.M. Kongen i sin nyttårstale om samfunn som bygger på ideologier som forteller at mennesker har ulik verdi.

I disse dager bidrar merkelig nok nettstedet Faktisk.no – om enn ufrivillig – til at det rettes ubehagelig søkelys mot en slik ideologi, som opererer i Norge idag.

I forbindelse med faktasjekkingen av «Aisha»-billedmontasjen, først presentert av Ex-Muslims Of Norway, sprer Faktisk.no akkurat nå det famøse håndhilse-bildet fra moskeen i Bærum igjen.

Faktisk.nos hensikt er bare å avdekke at kvinnen på de to bildene, av henholdsvis den norske kronprinsen og den saudiarabiske, ikke er samme person.

Men takket være Faktisk.nos kampanje får vi igjen se bildet av Zeliha Acar, styremedlem i Islamsk Råd i Norge, som nekter å håndhilse på en vantro – en som hennes religion regner som mindreverdig.

Det er spesielt å lytte til Kong Haralds ord i disse dager, når en får se i praksis hvordan det ser ut når mennesker har ulik verdi.

Fakta:

Fra H.M.Kongens nyttårstale:

Et samfunn med frihet til å være forskjellig må bygge på at alle mennesker er like mye verdt.

Som et dystert ekko fra krigen vet vi hva som skjer når samfunn bygges på en ideologi om at mennesker har ulik verdi.

Er det én ting vi skal ta med oss som lærdom når vi feirer freden som endelig kom, så er det dette:

At alle er like mye verdt.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: