Arbeidere ved oljeraffineriet i Homs driver slukningsarbeid etter angrepet den 21. desember 2019. Foto: SANA via AP / Scanpix.

Tre olje- og gassanlegg i Syria ble fredag kveld angrepet omtrent samtidig. Eksilgruppen SOHR tror at IS står bak. Angrepene skal ha blitt utført med droner.

Angrepene antas å ha blitt utført med uidentifiserbare droner, ifølge ikke navngitte kilder. Ingen liv skal ha gått tapt, men ifølge Syrias oljedepartement førte angrepene til eksplosjoner og branner ved de tre anleggene i Homs-provinsen sentralt i landet.

Det var det ene av Syrias to oljeraffinerier og to gassanlegg som ble truffet i angrepet. Syrias oljedepartement omtaler hendelsene som terrorangrep.

Syria lider under en akutt energikrise, delvis på grunn av vestlige sanksjoner mot import av råolje, og delvis fordi de fleste olje- og gassanleggene ligger i den østlige delen av landet, der USA-støttede kurdiske styrker fortsatt har kontroll.

Angrepene skjedde bare timer etter at IS-krigere hadde angrepet soldater ved et gassanlegg øst i Homs. Fire sivile og 13 regjeringssoldater og militssoldater ble drept, ifølge SOHR.

IS er fortsatt aktiv både i regjeringskontrollerte og kurdiskkontrollerte områder selv om jihadistgruppen mistet kontrollen over de siste områdene i sitt såkalte kalifat tidligere i år.

(©NTB)

 
 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.