Nyhetsbyrået DPA siterer lokale kilder på at fire raketter ble avfyrt fra et område som er styrt av de syriske regjeringen. Angrepet skal kun ha ført til materielle skader.

Angrepet er trolig et svar på USAs angrep mot proiranske grupper i Syria og Irak tidligere mandag. Ifølge observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble minst fem opprørskrigere drept i USAs angrep, og flere ble såret.

Handlingen var i selvforsvar og var nødvendig for å forhindre framtidige angrep, sa USAs utenriksminister Antony Blinken.

– Jeg håper at beskjeden som ble sendt med angrepene i går natt, blir hørt og forhindrer framtidige handlinger, sa Blinken.

Angrepene ble utført på ordre fra president Joe Biden, og ifølge Pentagon var målet for angrepene anlegg som blir brukt av iranskstøttede opprørere.

Iraks statsminister Mustafa al-Kadhimi sier de fordømmer amerikanernes angrep.

– Angrepet innebærer åpenbare og uakseptable brudd av Iraks suverenitet og av Iraks nasjonale sikkerhet, sier han.

USA har anklaget iranskstøttede militsgrupper å stå bak flere angrep på amerikanske anlegg i Irak. Siden starten av året har det blitt utført over 40 angrep på amerikanske mål og interesser i Irak, der landets soldater deltar i en internasjonal allianse som kjemper mot ekstremistgruppen IS.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.