Ambulansekjøretøy, Ambulanse, AMK, 113, redning, medisinsk utrykning. 
Foto: © Dag G Nordsveen / Samfoto

Tall NRK har hentet inn fra alle landets sykehus viser en kraftig økning i vold mot ansatte som har hjelp til andre som sitt yrke. I hele 2018 ble det registrert 198 voldshendelser mot ambulansepersonell. Fra januar til midten av november i år har antallet økt til 258.

NRK har fått innsyn i rapporter skrevet av ambulansepersonell som har vært utsatt for vold. Rapportene er skremmende lesning.

Når ambulansen ankommer, blir personellet øyeblikkelig angrepet av personen som er meldt inn som bevisstløs utenfor hans leilighet. Jeg blir da presset opp i et hjørne og blir tatt kvelertak på samtidig som vedkommende knytter den andre hånden og truer med å slå. (NRK)

Flere ansatte skriver om drapstrusler mot seg selv og familien, og trusler om vold ved bruk av våpen som kniver og sakser. Tillitsvalgte NRK har vært i kontakt med sier voldshendelsene går utover det daglige arbeidet.

– Enkelte ansatte er redde og opplever utrygghet, sier foretakstillitsvalgt i Fagforbundet, Marius Bjørndalen ved Sykehuset Østfold.

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også