A woman leaves a ladies only service area at a restaurant in Jiddah, Saudi Arabia, Sunday, Dec. 8, 2019. Women in Saudi Arabia will no longer need to use separate entrances from single men or sit behind partitions at restaurants and cafes in the latest measure announced Sunday by the government that upends a major hallmark of the conservative restrictions that had been in place for decades. (AP Photo/Amr Nabil)

Det vil ikke lenger stilles krav til å ha egne innganger for kvinner og menn på restauranter og kafeer i Saudi-Arabia, opplyser myndighetene i landet.

Spisesteder i kongeriket i Midtøsten har fram til nå måttet tilby to innganger: En for kvinner og familier og en annen for menn.

Det blir det slutt på nå, kunngjorde kommunaldepartementet i Saudi-Arabia på Twitter søndag. Det skriver Arab News.

En talsperson for departementet som søndag ble kontaktet av Reuters , spesifiserer imidlertid ikke om det også blir slutt kjønnsdelte områder inne på restauranter og kafeer.

De nye reglene er ikke obligatoriske. Det betyr at restauranteiere fortsatt kan opprettholde de separate inngangene, dersom de vil det, opplyser talspersonen til nyhetsbyrået.

Regelendringen ser ikke ut til å inkludere offentlige bygninger som skoler og sykehus, ifølge Reuters.

Ordfører i Mekka Mohammed Abdullah Al-Quwaihis sier til Arab News at endringen vil «lette mange forhold og begrensninger» for restauranteiere.

– Endringen vil føre til økte investeringer og flere og ulike restauranter, sier han.

Det erkekonservative muslimske kongedømmet har gjort flere regelendringer for kvinner i landet de siste årene. For to år siden kunne kvinner i landet for første gang kjøre bil og dra på fotballkamper, men kvinnene har fortsatt svært begrensede rettigheter.

Kjøp essayet Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!