The Telegraphs reportasje søndag 30. august er et skremmende innsyn i en systematisk menneskeforakt. Faksimilie: The Telegraph

Samtidig som store deler av den vestlige verden herjes av voldelige demonstrasjoner under mantraet «Black Lives Matter», demonstrerer Saudi-Arabia at de gir blaffen i afrikanere. Sunday Telegraph har en reportasje som burde fått krenkede verden over til å tenke seg om, både en og to ganger.

Reportasjen beskriver hvordan The Telegraph fikk tilgang til bilder og rapporter fra interneringsleire der afrikanere er stuet sammen, angivelig for å hindre spredningen av korona i dette eneveldige og styrtrike kongedømmet.

Torturen, for det kan ikke kalles annet, sies å ha pågått siden april i år.

One photo shows what appears to be a corpse swathed in a purple and white blanket in their midst. They say it is the body of a migrant who had died of heatstroke and that others are barely getting enough food and water to survive.

Another image, too graphic to publish, shows a young African man hanged from a window grate in an internal tiled wall. The adolescent killed himself after losing hope, say his friends, many of whom have been held in detention since April.

En etioper som har blitt holdt som fange i mer enn fire måneder beskriver oppholdet som et helvete, med daglige avstraffelser på toppen av uutholdelig varme, lite og ingen mat og elendige sanitære forhold.

– Min eneste forbrytelse er å ha forlatt landet mitt på jakt etter et bedre liv. Men de slo oss med pisker og elektriske ledninger som om vi var mordere, sier Abebe.

Saudi-Arabia har, i likhet med flere av de andre rike oljestatene på den arabiske halvøy, basert store deler av sitt arbeidsliv på importert og underbetalt arbeidskraft.

Oil-rich Saudi Arabia has long exploited migrant labour from Africa and Asia. In June 2019, an estimated 6.6m foreign workers made up about 20 per cent of the Gulf nation’s population, most occupying low paid and often physically arduous jobs.

The migrants work mainly in construction and manual domestic roles that Saudi nationals prefer not to do themselves. Many are from South Asia, but a large contingent come from the Horn of Africa, which lies across the Red Sea.

I lys av de globale Black Lives Matter-protestene, har The Telegraph også intervjuet en representant for Human Rights Watch.

«Photos emerging from detention centres in southern Saudi Arabia show that authorities there are subjecting Horn of Africa migrants to squalid, crowded, and dehumanising conditions with no regard for their safety or dignity,” said Adam Coogle, deputy director of Human Rights Watch in the Middle East, after being shown the images by The Sunday Telegraph.

Vi venter i spenning på reaksjoner fra likesinnede organisasjoner, så vel som andre land. Men, selv om Tyrkia fordømmer Sians Koran-behandling, har de så langt ikke ytret seg om denne saken…

Investigation: African migrants ‘left to die’ in Saudi Arabia’s hellish Covid detention centres

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.