En rabbiner undersøker gravsteiner tagget med hakekors tidligere denne uken. Gravplassen ligger like i nærheten av Strasbourg i Øst-Frankrike. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB scanpix

Frankrike har fått nok av rasistiske hatforbrytelser, som tagging av hakekors på jødiske graver. Nå opprettes et eget kontor som skal håndtere slike saker.

Landet har vært preget av en rekke hendelser knyttet til hatforbrytelser de siste årene, spesielt antisemittisme.

Senest tirsdag ble det oppdaget at det var malt hakekors på 107 gravsteiner på en jødisk gravplass. Innenriksminister Christophe Castaner lovet at «gjerningsmennene bak disse motbydelige handlingene vil bli dømt».

Castaner sier at det nye kontoret, som vil bli en underavdeling i politiet, vil ha som hovedoppgave å undersøke antisemittiske, antimuslimske og antikristne angrep.

Antisemittisk graffiti dukker jevnlig opp i Frankrike, ofte på jødiske gravplasser. Landet har den største andelen jødiske innbyggere etter Israel og USA. I Frankrike ble det i fjor registrert 541 antisemittiske lovbrudd, ifølge franske myndigheter. Året før var det tilsvarende tallet 311.