Politiet sperret av et stort område på Svågertorp i Malmö på onsdag formiddag. De rykket ut med snikskyttere, helikopter, bomberobot og droner. Like etter klokken 13 ble en mann, mistenkt for grove trusler, tatt hånd om av politiet.

Mannen hadde «opptrådt på en måte som hadde vekket oppmerksomhet» ved inngangen til en elektronikkbutikk. Politiinnsatsen pågikk i rundt to timer og mannen var alene mesteparten av tiden i butikken.

Politiet sendte en bomberobot mot mannen.

Politiet forklarer at en bomberobot kan brukes til flere ting i en forhandlingssituasjon:

– Det är för att genomföra insatsen så säkert som möjligt. En robot kan exempelvis i en förhandlingssituation användas för att lämna över en telefon eller något att skriva på, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Den pågrepne mannen skal ikke ha uttalt noen trusler, men stilt seg opp ved kassene og stirret med et tomt blikk innover i butikken. De ansatte ble engstelige og ringte politiet som besluttet at både personalet og kundene måtte forlate butikken.

– Det är fullt pådrag här. Poliser överallt och mannen står fortfarande inne i butiken. Han står med helt död blick och sladdar sticker ut från jackan, sier et vitne til Aftonbladet.

Expressen    Aftonbladet    Sydsvenskan

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂