Nytt

Svenske ungdomsorganisasjoner skal demonstrere for et mer menneskelig Europa. Den store folkevandringen ønskes velkommen.

Flyktingkrisen i Europa förvärras varje dag – samtidigt bygger länder murar och sätter upp stängsel för att stänga ute de som flyr för sina liv. På söndag hålls en manifestation i Stockholm för asylmottagande. Initiativtagare är Grön ungdom och hittills har runt tio organisationer meddelat att de sluter upp.Aftonbladet

Hvordan står det til med menneskeligheten i Den humanitære stormakten Sverige? Grov vold er dessverre en del av hverdagen.  Hvis vi startet opp en spalte som het Dagens svenske mord, så ville vi ha kunne fortelle om drap flere ganger i uka. Senest i dag ble en mann med kriminell bakgrunn skutt og drept i sin egen bil. Barna hans satt i baksetet. Slik er livet i den humanitære stormakten.

Larmet till polisen kom in klockan 16.05 efter att anmälare hört skott avlossas. På plats hittades en 37-årig man skjuten i en bil. Han fördes till sjukhus i ambulans men dödförklarades klockan 17.08, uppger Lars Byström vid Stockholmspolisen.
– Vi är på plats och har konstaterat att en person är skjuten. Det ska ha varit två mindre barn i baksätet på bilen, säger Lars Byström vid 16.45-tiden.
Polisen bekräftade senare att de fysiskt oskadda barnen är den skjutne mannens. De har nu sammanförts med sin mamma.

Aftonbladet

En annen mann hadde vært uenig med en kvinne. Kvinnens mann dukket opp med balltre som han brukte flittig.

– Den målsägande har varit oense med en kvinna och därefter har hennes man kommit till platsen, säger Bo Jansson, vakthavande befäl på polisen i Värmland.
Mannen, som var beväpnad med ett basebollträ, misstänks nu för grov misshandel.Aftonbladet

Politiet er maktesløse mot volden. De blir rammet selv. Til og med håndgranater kastes mot lovens lange arm.