Det ble varslet om bråk i Rosengård mandag ettermiddag. Politiet ankom stedet og det var flere personer som var innblandet i en voldsom konflikt. En mann var slått ned. Når politiet skal bryte inn, så oppstår det en hatefull stemning. I selvforsvar skyter politiet.

Polis kallades till adressen klockan 14.19 på grund av larm om ett bråk. Väl på plats visade det sig att ett flertal personer bråkade och att en person var nedslagen. När polisen försöker ingripa är det enligt polisen stökigt och en hotfull stämning. Polisens informatör uppger att det uppstår en nödvärnssituation som polisen försöker avstyra genom att skjuta skarpt.

– Informationen initialt är att ett skott har avlossats och att en person är skottskadad, säger Cindy Schönström-Larsson, informatör vid Skånepolisen.

Vitner i området mener det er tre skudd som er avfyrt fra politiet. Konflikten skal være mellom to familier, og mannen som er slått ned, skal ha blitt slått ned med et våpen.

Ett ögonvittne uppger för Sydsvenskan att bråket handlar om en konflikt mellan två familjer. En av männen ska ha gått till angepp med kniv mot mannen i den andra familjen. Polis tillkallades och avlossade enligt ögonvittnet tre skott.

Polisen å andra sidan uppger att mannen som skadats i bråket har slagits ned av ett tillhygge.

Personene med skader ble sendt til sykehus, og en politipatrulje ble sendt dit for å overvåke akuttavdelingen.

Sammanlagt skickades ett tiotal polisbilar till platsen och senare på eftermiddagen sattes även en patrull in för bevakning vid sjukhusets akutavdelning.

– Det är en insats i förebyggande syfte, säger Cindy Schönström-Larsson.

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1551205/En-skjuten–pa-von-Rosens-vag.html