Arkivfoto: Ritzau / scanpix

I Växjö i Sverige har en butikkeier fått nok av innvandrerungdom som herjer, stjeler og lager kvalm. Nå vil han frakte dem i taxier dit politikerne bor. Dermed kan politikerne selv få oppleve litt «mangfold» på nært hold. Noe for Norge også?

John Curovac har fått nok av ungdomsgjengene som herjer i ICA-butikken hans i Cityhallen i Växjö. De truer og plager både kunder og ansatte, og skaper store problemer for driften av butikken. Han har forsøkt å ta det opp med lokalpolitikerne, uten hell.

– De trakasserer hele Växjö sentrum, sier butikkeier John Curovac til avisen Växjö/lokaltidningen.

I hovedsak skal det dreie seg om 30 til 50 ungdommer i alderen 13 til 16 år, og de lager en masse kvalm og trøbbel både for beboere og tilreisende i det sentrale Växjö.

Over hele sverige

Växjö er en av mange svenske byer og lokalsamfunn som sliter med tilsvarende problemer. Sentrum i byene/tettstedene mer eller mindre «okkuperes» av ungdomsgjenger, som herjer, bråker og opptrer skremmende. En rekke steder er kriminaliteten fullstendig ute av kontroll .

Den opprinnelige, svenske befolkningen føler seg truet og fremmedgjort i sitt eget miljø, i sitt eget land. Men fra politikere og presse får de hele tiden høre at dette er mangfoldig, flott og fargerikt. De få som våger å ta offentlig til orde mot utviklingen, stemples raskt som både høyreekstremister og det som verre er. Folk flest bøyer derfor hodet i kuet lydighet.

Butikkeier John Curovac er en av dem som har fått nok, og tør å reise seg mot galskapen.

Ifølge Curovac er mange butikkeiere i sentrum redde. Ungdommene henger utenfor butikkene, selger narkotika, krangler, ruser seg og skremmer folk. Noen ganger kommer de inn i butikkene og stjeler varer rett foran personalet og kundene.

– De går bare inn og plyndrer butikken. Hvis vi snakker til dem, blir de truende og voldsomme. Jeg får  e-post fra kunder som har blitt truet og  føler seg utrygge i butikken min, sier John Curovac.

-Han forteller at problemet har vart i ca. et år, men er blitt verre enn noen gang de siste ukene. Kunder har fortalt at de er blitt jaget bort, og ungdommene har antastet fedre som har hatt små barn med seg.

– Det dreier seg stort sett om gutter med innvandrerbakgrunn. Men i Växjö er mange så politisk korrekte at de nekter å tro meg når jeg forteller at det er slik, forklarer John Curovac.

Politiet maktesløse, politikerne gir blaffen

Butikkeieren er fortvilet over at hans livsverk kan gå i grus. Han betaler allerede i dyrt for vektere, men det ser ikke ut til å hjelpe.

Han har naturligvis også forsøkt å få hjelp av politi og politiske myndigheter.

– Politiet sier de at de er bundet av lover og regler, og ikke kan gjøre så mye. Politikerne i Växjö som jeg har kontaktet, gjør                          ingenting. De vil helst at dette blir dysset ned, forklarer Curovac.

I sin desperasjon etter å finne en løsning, har han nå kommet opp med en nokså original ide:

Kreativ løsning

Ifølge Växjö/lokaltidningen skal han iverksette en aksjon for at ledende politikere i Växjö selv får oppleve hvordan det er å ha disse ungdommene utenfor hjemmene sine. «Taxi til politikerne» kaller han aksjonen, som etter planen skal starte 24. oktober.

– Jeg vil samle rundt 20 av ungdommene. De er villige til å bli med, mot at jeg byr på godteri og brus. Så bestiller jeg taxier som kjører dem dit politikerne bor, sier han.

Curovac understreker at han ikke vil oppfordre til noe ulovlig. Men at han vil la ungdommene få henge utenfor politikernes hjem, og lage sitt vanlige kvalm der i stedet for utenfor hans butikk.

-Så får vi se hvor hyggelig politikerne synes det er å ha gjengene der etter noen dager, sier han.

Målet for Curovac er å bidra til at saken tas opp på et nasjonalt nivå og blant politikerne. Han vil at det gjøres noe med lover og regler.

– Lovene må tilpasses dagens Sverige, og foreldrene må ta ansvar for barna sine. Dette gjelder både svensker og innvandrere. Hvis de ikke gjør det, må de trues med bøter og fengsel. Familier uten  oppholdstillatelse bør sendes ut hvis foreldrene tar ansvar for  barna, avslutter John Curovac.

Noe for Norge?

Det skal bli interessant å følge denne saken, også for oss her i landet.

Mange i Norge har nok tenkt tanken på at våre politikere i større grad burde fått føle konsekvensene av sin politikk på kroppen. Ikke minst i innvandringsspørsmålet.

I dag bor et flertall av norske toppolitikere trygt og bekvemt i strøk med lite eller ingenting av de problemer mange andre opplever i forbindelse med innvandring.

Da blir det som kjent veldig enkelt å snakke om hvor fint og uproblematisk det er med «flerkultur».

Noen fulle maxi-taxier kunne kanskje gjort noe med virkelighetsorienteringen?

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂