Robert O’Brien ankommer en middag til ære for Australias Scott Morrison sammen med kona Louisa 20. september. Foto: Ron Sachs/Zuma/Scanpix

Robert O’Brien var presidentens spesialutsending i gisselforhandlinger. Nå har han rykket opp og overtatt John R. Boltons jobb.

O’Brien er mindre farverik, og gjør mindre av seg,men med de nye signalene fra Trump er det en slik medarbeider han ønsker seg.

Den gamle Trump ville svart Iran med et tilsvarende angrep.Men Trump er blitt klokere. Han forstår at Iran ønsker å vikkle ham inn i en krig, som, så snart den har begynt vil bli svært vanskelig å komme ut av. USA har stått 18 år i Afghanistan og kan ikke se en slutt på krigen. Trumå ønsker ikke å være presidenten som starter en ny endeløse krig. Amerikanerne har fått nok av Midtøstens problemer. Det bør Europa merke seg, for Europa er ved å få de samme problemer på hjemmebane,, og liksom Amerika har gått lei Midtøsten, kan de også tenkes å gå lei et Europa som nekter å se problemene i øynene. En slik tendens er allerede merkbar.

Trump har derfor endret kurs og satser nå på diplomatiet.

“He’ll be an adviser who is more attuned with the secretary of state and  the president. Robert will submerge his views to the president in the way  that the national security adviser was originally supposed to do. He will  be a steady hand, an honest broker between competing interests.” (…)

O’Brien has been a mid-level player in Washington for many years, serving in the administration of George W Bush and acting as a foreign policy  adviser to the presidential campaigns of Mitt Romney, a fellow Mormon, and Ted Cruz.

Friends speak highly of his character and say that he is obsessed with  Winston Churchill. “He’s read every one of the great man’s books and owns  a large collection of Churchill memorabilia,” said Hewitt.

In 2016, O’Brien wrote a book called While America Slept, lambasting  Obama-era foreign policy and the Iran nuclear deal, which he called  “Obama’s folly”.

https://www.thetimes.co.uk/edition/world/kinder-gentler-us-security-adviser-robert-obrien-will-follow-his-presidents-lead-7zlngsll3

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂