Hvis Kinas president Xi Jinping har betalt militante i Afghanistan for å drepe amerikanere, har han tatt et skritt med uante konsekvenser. Iran forsøkte det samme og det førte til elimineringen av general Soleimani.

Kina betalte Taliban eller IS for at de skulle drepe amerikanske soldater i Afghanistan, ifølge ubekreftede amerikanske etterretningskilder. Hvis meldingene skulle stemme vil det bety en alvorlig opptrapping av forholdet mellom USA og Kina.

Trump skal vurdere om rapportene skal offentliggjøres. De er allerede avvist av Beijing.

Mr Trump was briefed on the intelligence on December 17 by Robert O’Brien,  his national security adviser, who also convened a National Security  Council policy committee to discuss it on December 22, Politico reported.

New York Times gjorde et stort nummer av at Russland skulle ha betalt Taliban for å drepe amerikanere og Demokrater beskyldte Trump for landsforræderi. Igjen.

Senere kom det frem at det var Iran som hadde betalt for drap på amerikanere, og det var den utløsende årsak til elimineringen av general for al-Quds-styrken Soleimani.

Det spekuleres i at Trump benytter anledningen før han eventuelt må gå av, til å presentere sannheten om Kina. Bidens folk opplever at han forsøker å låse deres posisjon før administrasjonen tiltrer. Hvis offentligheten får vite at Kina betaler for å drepe amerikanske soldater, blir det vanskelig å være for vennligsinnet. EU har nettopp blitt enig med Kina om en investeringsavtale. Det ser ikke ut til at hverken covid-19, uigurene eller Hongkong er noen hindring for EU. Det er business as usual.

Spørsmålet er hvor stort hold det er i rapportene:

It added: “If this intelligence were to be confirmed it would represent a  dramatic strategic shift for China and sharply escalate tensions between  China and the US. If the intelligence does not prove accurate, it raises  questions about the motivations of the sources behind it as well as the  decision to declassify it.”

 

Donald Trump: China paid to kill US troops in Afghanistan

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂