Det hører med til unntakene at statlige ledere offentlig sier at de har til hensikt å drepe en politiker i et annet land. Men sjefen for den iranske Revolusjonsgardens luftstyrke, Amir Ali Hajizadeh, sier de vil drepe Trump og hans utenriksminister Mike Pompeo. De vil hevne elimineringen av general Qasem Soleimani.

Revolusjonsgarden ble klassifisert som en terrororganisasjon under Trump, til mullaenes store irritasjon. Nå beviser en av gardens ledere at betegnelsen var fortjent.

Siden Iran er et teokrati, påberoper Revolusjonsgarden seg Allah.

– Med Allahs vilje er vi på utkikk etter å drepe Trump, (tidligere utenriksminister Mike) Pompeo og militære ledere som utstedte drapsordren på Soleimani, sier Hajizadeh.

Soleimani ble tatt ut av en krysserrakett på flyplassen i Bagdad i januar 2020, etter informasjon om at iranerne planla angrep på amerikanere i regionen.

Amir Ali Hajizadeh viste frem en krysserrakett med en rekkevidde på 1650 kilometer kalt Paveh. Det var i den sammenheng drapstruslene mot Trump og Pompeo ble fremsatt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.