Arkivfoto av et U.S. Navy Boeing P-8A Poseidon maritime patrol fly. Det er laget for å kunne utføre antiubåtkrigføring, overvåkning av maritime områder, og elektronisk overvåking (ELINT). Kan bevæpnes med torpedoer, dypvannsbomber, AGM-84 Harpoon-missiler og andre våpen. Flyet er konstruert for å kunne utføre oppdrag sammen med droner. Foto Darrin Zammit Lupi / Reuters / Scanpix

Iran avsto torsdag fra å skyte ned et fly med 35 personer bord, sier en general i Revolusjonsgarden, ifølge Reuters.

Sjefen for luftfartsdivisjonen i Revolusjonsgarden, general Amir Ali Hajizadeh, sier at flyet var i følge med dronen som ble skutt ned.

Disse uttalelsene blir brakt videre av nyhetsbyrået Tasnim.

– Sammen med dronen var det i denne regionen et amerikansk fly av typen P-8 med 35 personer om bord. Dette flyet gikk også inn i vårt luftrom, og vi kunne ha skutt det ned, men vi gjorde det ikke, sier generalen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.