Helt siden H.R. McMaster ble nasjonal sikkerhetsrådgiver har det vært dem som påsto at hans dagsorden er så fjern fra Trumps på Israel/palestinerne at han i virkeligheten er som fienden på innsiden av palisadene.

Men det har også vært dem som har forsvart McMaster. Den 27. august skjedde det noe som underbygger kritikken. En israelsk delegasjon hadde møte med Det nasjonale sikkerhetsråd for å drøfte risikoen for en krig med Hizbollah. Assads fremgang skygger for at det øker trusselen mot Israel. Hizbollah har ikke mildnet sitt syn på Israel. Heller ikke Iran. De er antisemittiske jihadister. Israel frykter at den sikre sonen Assad vil kunngjøre rundt Idlib skal bli et sikkert område for Hizbollah.

Den 4. september avholdt den israelske hæren den største militærøvelsen på tyve år.

Dette skulle være tema på møtet i Washington. Men McMaster har tatt folk inn i sitt sikkerhetsråd som ikke betrakter Hizbollah som en terrororganisasjon.

Den mest spesielle som forfekter et slikt syn, er Mustafa Javed Ali.

Hezbollah has been a U.S.-designated Foreign Terrorist Organization since 1997. However, National Security Adviser H.R. McMaster reportedly brought NSC Senior Director on Counter-Terrorism Mustafa Javed Ali to the White House meeting with Israel. Ali, a McMaster appointee, is described by a senior administration source as being «opposed to Hezbollah’s designation as a terrorist organization.»

Når to allierte møtes, er det vanligvis en god tone, men dette møtet utviklet seg til åpen konflikt. Israelerne forlangte at Javed Ali forlot rommet. De stolte ikke på ham.

David Steinberg i pjmedia.com har fått bekreftet historien fra tre kanter: kilder i administrasjonen, NGO-er som var involvert og en kilde i den israelske regjering.

The Israeli delegation demanded that Mustafa Javed Ali leave the room.

This demand was made despite the clear likelihood that Ali would later be privy to the meeting’s materials and discussion. As such, sources speculated that Israel intended the demand to serve as a message to President Trump that McMaster’s behavior has constituted a subversion of Trump’s stated Middle East policy.

Israelernes krav var en mistillit til nasjonal sikkerhetsrådgiver. McMaster har sparket de pro-israelske medlemmene av sin stab og erstattet dem med Obama-folk som Robert Malley.

Israel følger selvsagt nøye med på hvem som sitter i posisjon i et så viktig organ som Det nasjonale sikkerhetsråd. Under Trump forventer de samarbeid, ikke å bli motarbeidet.

Åpen fientlighet hører likevel til sjeldenhetene.

Friction between General McMaster and the Israeli delegation did not end with Israel’s demand that Ali leave the room.

Sources reported that McMaster went on to explicitly dismiss the Israelis’ specific concerns about Hezbollah.

In particular, the Israelis expressed concern that the “safe zone” currently being established within Syria — an idea that had been vociferously supported by Hezbollah’s sponsor, Iranwould immediately become a safe zone for Hezbollah to operate.

McMaster was said to “blow off” this major Israeli concern, and to be «yelling at the Israelis» during the meeting.

Trump ble valgt fordi han våget å si at terror hadde noe med radikal islam å gjøre. Dette var tabu under Obama. Men nå er den politiske korrektheten tilbake, og det skader ikke bare samarbeidet med Israel, men er en direkte trussel mot Trumps presidentskap. Trump ble valgt fordi han skulle ta et oppgjør med den politikken McMaster representerer.

Trump had repeatedly promised that his administration would reject the Bush/Obama policy of denying the doctrinal Islamic roots of terror, most notably expressed by Trump’s willingness to declare jihadist attacks to be “radical Islamic terrorism.” Indeed, Trump honored this pledge early in his term via the many appointees to the NSC brought on by former National Security Adviser Michael Flynn and others.

Under McMaster, however, all of these voices have been removed from the NSC in what has been described as a “purge.”

In their stead, McMaster has astonishingly welcomed figures such as Kris Bauman and Robert Malley to his NSC. Bauman’s and Malley’s careers have been so objectively subversive to the Trump agenda on Israel that McMaster might as well have appointed Barack Obama and Jimmy Carter.

Det eksisterer ingen  nærbilder av Javed Ali på nett. Dette er fra en sikkerhetskonferanse på militærakademiet West Point.

Mustafa Javed Ali

Men hva har Mustafa Javed Ali konkret gjort som viser at han er anti-Trump, anti-Israel og anti-Vest?

Ayaan Hirsi Ali var invitert til å holde foredrag for Det nasjonale sikkerhetsråd om radikal islam. Ali fikk kansellert foredraget med begrunnelsen at Ali er islamofob.

Earlier this year, Ali was rumored to have caused the cancellation of a scheduled talk to the NSC by Ayaan Hirsi Ali on account of her «Islamophobia.» (..)

Sources within the Trump administration have confirmed to PJMedia that this rumor about Mustafa Javed Ali was correct: Mrs. Ali had been invited to speak to the NSC. She was later disinvited due to Javed Ali’s interference.

Ayaan Hirsi Ali hadde 11. august en artikkel i Wall Street Journal der hun konstaterte og beklaget at Trump så ut til å ha mistet interessen for radikal islam.

On August 11, Mrs. Ali published a Wall Street Journal op-ed criticizing Trump for «losing focus» on his terrorism campaign pledges. Within the op-ed, she chose to mention only the «most charitable» criticism being floated about General McMaster:

Some administration critics have blamed the loss of focus on Lt. Gen. H.R. McMaster, who became White House national security adviser in February. The most charitable formulation of this criticism is that military men who slogged their way through wars in Iraq and Afghanistan have an aversion to the argument that we face an ideological opponent, as opposed to a series of military problems.

But I put the responsibility on Mr. Trump. With regard to radical Islam, he simply seems to have lost interest.

McMasters utnevnelser er ikke tilfeldigheter, eller slurv. Ingen blir Yet General Senior Director on Counter-Terrorism i Det nasjonale sikkerhetsråd uten ekstrem «vetting». Hvis man ansetter noen som mener at Hizbollah og Det muslimske brorskap er legitime organisasjoner, så er det med overlegg.

McMaster og hans team betyr at Det nasjonale sikkerhetsråd står for en politikk som er i direkte strid med det Trump har stått for: Så sent som fredag kveld sa han at «vi skal vinne krigen mot radikal islam».

Forstår Trump hvilken suppe han har rotet seg opp i? Han sparket folk for å få ro og en strømlinjeformet administrasjon. Men han har invitert sine fiender inn som sine nærmeste.

 

EXCLUSIVE: Gen. McMaster Sparked a Row With the Israeli Delegation at a White House Meeting on Hezbollah

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂