Sakset/Fra hofta

Carl Schiøtz Wibye. Foto: Privat

Tidligere ambassadør til blant annet Saudi-Arabia og forfatter av en bok om landet Carl Schiøtz Wibye avsluttet sitt abonnement på Morgenbladet. Det avfødte et brev fra avisen med oppfordring om å fortsette abonnementet.

I et svar til Morgenbladet gjør Schiøtz Wibye det forbilledlig klart hvor David kjøpte ølet.

Han la også svaret ut på sin facebookside:

I et brev fra Morgenbladet ble jeg oppfordret til å fornye abonnementet. I et anfall av sterk irritasjon skrev jeg nedenstående svar. Kanskje et noe drøyt språk, men det får stå sin prøve.

Hei

På spørsmål om jeg ønsker å fornye abonnementet, er svaret et absolutt nei. Hvis dere ønsker en begrunnelse, er kortversjonen: En forutsigbar feighet inntil det kjedelig repetitive.

En noe lengre forklaring:

For meg MB står som en av de sterkeste forsvarerne av islamisme i den norske mediaverden. En helskrudd enkeltperson som Manshaus brukes for alt det er verdt og mere til, mens enhver overtredelse fra organisert islamistisk side rundt om i Europa forbigås i mer eller mindre stillhet. Det er heller aldri noe fokus på den lyssky aktiviteten radikale imamer bedriver i moskeene og koranskolene, i ly av taqiyya.

Det som fikk dråpen til å renne over var et innlegg av i dag, der Sigve Indregard skriver at «Den praktiske betydningen av et håndtrykk versus en annen hilseform er nær null.» Det er en helt ufattelig naiv bagatellisering av en sterk symbolhandling, der en ihuga islamist nekter å ta landets kommende statsoverhode i hånden. En handling som illustrerer overmåte klart islamisters forakt for – og hat mot – de vantro (pluss «avvikere», dvs. andre muslimer som ikke deler deres hat).

Samtidig passer dette innlegget perfekt i MBs redaksjonelle profil: Alt til høyre skal brunbeises, alt til venstre er topp, hertil medregnet islamisme (PS: Jeg er forholdsvis upolitisk. Har valgt fem forskjellige partier i min tid, over hele det politiske spektrum).

Jfr. hvis man er en ung, rimelig talentløs, men veldig islamsk somalisk jente, så kan man si hva som helst og skrive hva som helst, uten at den minste lille motforestilling kommer til syne i MBs spalter. Hvor ofte får en Shurika Hansen skrive hos dere? Hvor mange innlegg har dere fra Ex-Muslims of Norway? Eller andre som har sett lyset?

Til slutt; ett enkelt kontrollspørsmål: Hvor mange islamister i Europa må leve under konstant politibeskyttelse? Meg bekjent ikke én eneste en. Og hvor mange islamkritikere? Utallige. Hva slags hat snakker vi da egentlig om?

Dermed er jeg tilbake til innledningen ovenfor: Selvsagt kan jeg godt forstå MBs journalister. Hvem er det som ønsker å ende opp som en Flemming Rose, konstant under trussel med å bli drept? Eller en Salman Rushdie for den saks skyld? Da er det bedre å feige ut, legge seg flat og forbli liggende, sammen med veldig mange andre – med noen få, modige unntak.

Vennlig hilsen
Carl Schiøtz Wibye

 


Schiøtz Wibye har militær bakgrunn med befalsutdannelse i Hærens ingeniørkorps. Han var ambassadør til Saudi Arabia 2009-14. I 2017 ga han ut «Terrorens rike – Hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken radikaliserte islam» om Saudi Arabias støtte til islamsk ekstremisme.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.