Sakset/Fra hofta

Ndella Jack. Foto: Privat

Mandag ble Karolin Hehnaz Hakim (31) skutt i hodet mens hun holdt sitt to måneder gamle barn i armene. Natt til onsdag var det 18 år gamle Ndella Jack fra Gambia som ble myrdet i sin leilighet med automatvåpen. I begge tilfeller hadde de kriminelle ektemenn.

Politiet og mediene påstår at de var «feil» offer, at målet egentlig var deres menn. Men hvordan bomme på et offer på kloss hold? er dette en bortforklaring fordi det offisielle Sverige ikke orker tanken på at de har fått et samfunn hvor mødre og kvinner henrettes? Det virker sannsynlig.

I begge tilfelle roses den drepte, som om hennes uskyld vil kompensere for den bestialske handlingen.

Expressens journalister kan ikke være seg bevisst hva de skriver:

Ndella Jack hade just kommit hem från en kärleksresa i Afrika, där hon gift sig. En av hennes framtidsdrömmar var att bli polis.

Men Jacks mann var også kriminell, i likhet med Karolins.

Polisen misstänker att målet för skjutningen var Ndella Jacks nyblivne make, en 33-årig man som under många år haft en kriminell livsstil med flera domar som resultat.

Hvordan kan disse vakre kvinnene, i Karolins tilfelle høyt utdannet, velge seg kriminelle ektemenn? Er de ikke klar over risikoen?

Men hvordan skal kvinnene se risikoen, når heller ikke landets ledelse tør å se den. Statsminister Stefan Löfven ble tvunget til å si noe, og det han liret av seg var floskler.

– Det är klart att skjutningar och sprängningar är ett av våra stora samhällsproblem. Man slås av den likgiltighet inför människoliv som finns. Vi är fast beslutna att trycka tillbaka de här gängens våldsutövningar. Sverige ska vara tryggt.

Löfven er blitt en robot, en zombie. Han deltar i Sveriges utgave av Walking Dead. Totalt avstengt og emosjonsløs.

 

Ndella, 18, mördades efter sin bröllopsresa