Kommentar

Slik skal barn ha det. Slik er det ikke lenger, ikke i Norge, og hvertfall ikke i Sverige. Der har politiet nå kartlagt og identifisert 80 barn som begår alvorlige lovbrudd. Flere av dem er helt nede i åtteårsalder.
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Svensk politi har gjennom operasjon Rimfrost identifisert 80 barn i alderen 8-14 år som begår alvorlige lovbrudd i Region Syd i Sverige. Barn helt ned i åtte-årsalderen raner andre barn, men hvem bryr seg om det? At Nisse og Göran er lite på tok, gjør vel inget..? Vel, dette handler ikke om dem, det handler om «Muhammad» og andre innvandrerbarn.

Svenske Expressen presenterte onsdag 2. september kl 11:02 denne rapporten som en ren nyhetssak.

Larmet: Åttaåriga barn rånar andra

Åttaåringar som rånar. Det är en verklighet som dokumenterats under operation Rimfrost.

80 barn mellan 8 och 14 år som begår allvarliga brott har identifierats.

– Det är stor skillnad mellan att begå ett rån och att snatta en choklad i en affär, säger Stefan Sintéus, polismästare i Malmö.

Tre timer senere er ikke saken lenger å finne på førstesiden. (A)larmen varte ikke lenger. Åtteåringer som raner. Gjesp, javel…

Derimot finnes, langt ned, en meningsytring fra den svenske journalisten Viktor Barth-Kron. Bak betalingsmur adressert han i går følgende til Sveriges statsminister Stefan Löfven:

Regeringen kommer inte undan gängvåldet

Varenda människa begriper att utbredd våldsbrottslighet är ett tecken på djupare samhällsproblem. Det är just därför frågan är så politiskt farlig.

«Politisk farlig» er rett beskrivelse.

I går skrev vi en sak om Groruddalens evige forsvarer, den utgående Stortingspolitiker for Arbeiderpartiet i hovedstaden, Jan Bøhler:

Jan Bøhler om volden mot barn i Oslo: – Feigt og ynkelig

Jan Bøhler er en hedersmann og på mange måter en politiker som fortjener respekt, men ikke med ett ord evner en gang han å henge bjella på katten/beskrive elefanten alle vet om, men som for all del ikke må nevnes, fordi det er «politisk farlig«.

INNVANDRER

Se så. Der kom ordet Jan Bøhler, Erna Solberg og våre andre politikere ikke vil ta i sin munn.

Barna som banket gutten fra Haugenstua med jernstang var ikke noen vanlige norske barn med fritidsproblemer. Barna som raner i Sverige kommer heller ikke fra vanlige Medel-Svenssonske hjem. De aller fleste – er det all grunn til å tro – kommer fra Abdullahi- eller Ahmed-hjem som ikke har snev av forståelse for vestlig eller skandinavisk folkeskikk og kultur!

Operasjon Rimfrost ble initiert i november 2019 etter drapet på 15 år gamle Jaffar i Malmø.

At han også var kriminell, ble selvsagt forsøkt bortforklart. Igjen sakser vi fra Expressen:

– Alla barn i Malmö är kända av polis, i så fall. Den här killen har drömmar, han vill bli affärsman och göra gott för andra människor. Han är inte kriminell, han är 15 år. Vad ska han hunnit ha gjort?

Paradokset som en må være komplett sveiseblind for ikke å se, er at Jaffar sannsynligvis ville hatt det bedre i Syria enn i Sverige:

Slektningen Younes (19) sier, uten kanskje helt å være klar over det, noe sterkt om dagens Sverige: Hadde Jaffar blitt værende i Syria, hadde han trolig vært i live.

Jaffar föddes i Aleppo i Syrien i ett palestinskt flyktingläger. Han är äldst av fem syskon, har två småsystrar och två bröder.

I december 2016 kom han till Sverige på flykt undan kriget.

– Han flydde från döden. Men så dog han här i stället. Hade han varit kvar i Syrien hade han nog levt, säger släktingen Younes, 19.

Kosen er problemet

Rimfrost

Det svenske politiet har en egen samlingsside om Rimfrost. Vi sakser fra begynnelsen, for å finne ut hva formålet var:

Rimfrost – Nationell särskild händelse mot våld med skjutvapen och explosivämnen

Sverige är i grund och botten ett tryggt land, men utvecklingen av våld i kriminella konflikter är farlig. Polisen arbetar varje dag för att bekämpa brottsligheten i samhället och för att bryta utvecklingen med skjutvapen och våld i bland kriminella.

Målet för den särskilda händelsen, som löper tillsvidare, är att:

  • Minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer.
  • Reducera antalet personer i kriminella nätverk genom lagföring och avhopparverksamhet.
  • Öka beslagen av vapen och sprängämnen.
  • Öka tryggheten hos allmänheten.

I dag fikk vi altså vite litt om resultatet. Selv om den svenske Rimfrost-operasjonen har hatt noe effekt, vet lesere av Document at problemene i Sverige, og her, fortsetter.

Lytt på SVTs P4 Mamøhus her:

For de late, transkriberes her litt av nyhetsinnslaget på to minutter og to sekunder:

I sommar avslutades Polisens operasjon Rimfrost, utom i Region Syd… Ambisjonen är att operasjonen skall bli permanent i regionen, så småningom. Polisens egna siffrar visar att antalet skjutningar og sprengningar under Rimfrost har lägat på ungefär samma nivå som tidigare i hela landet.

«På samma nivå som tidigara»

Document har i årevis skrevet om denne utviklingen. Bare det siste døgnet har vi hatt flere saker som burde kunne få i det minste noen norske politikere til å se skriften på veggen, men nei:

Til slutt, to retoriske spørsmål:

  1. Hvem tror åtteårige barn som raner noensinne vil kunne bli vanlige samfunnsborgere?
  2. Hvem tror dette ikke kan skje, og skjer, i Norge?

Gå bare rolig videre, så ordner seg det nok.

Det ser ut til å være mantraet, også i Norge.

Liker du ikke utviklingen? Er du en av dem som leser og forstår, men ikke tør å si det til naboen, til dine venner eller til dine folkevalgte?

Merk deg da hva Dagbladets tidligere Paris-korrespondent skrev i VG, onsdag 2. september. Tittelen er «Blyanter mot kalasjnikover«:

Men det fins bare ett Charlie Hebdo, nå med hemmelig, skuddsikkert redaksjonslokale og en hærskare livvakter – som de må betale selv. Brødrene Kouachi er døde. Det blir bare deres håndlangere som vil sitte på tiltalebenken. Det bryr ikke advokat Malka seg noe om. De er bare et gevær, sier han. Han forsvarer friheten og blyanten. Vår alles blyant. Den vi holdt i været sammen med fire millioner mennesker og 33 statssjefer i en massiv demonstrasjon noen dager etter angrepet. (VG)

Vi i Document bruker «blyanter» og er glad for at du leser oss. Vi skriver fordi vi bryr oss. Del våre saker og støtt oss så godt du kan. Ikke la rimfrosten ta deg!

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her! Nå i nytt opplag.