Nytt

Malmö fremstår som et sted man ikke lenger ønsker å bo. Vold og uvettig våpenbruk skaper ikke noe godt samfunn.

Kriminella sprängdåd beskrivs ofta som interna uppgörelser av polisen. Men våldet påverkar ändå många stadsbor. – Man bryr sig inte längre när man hör en sprängning, säger Gabriella Svensson som snart flyttar från Malmö.

– Till och med barnen säger: Kan vi inte flytta? Jag oroar mig mycket för dem. Känner mig inte alls trygg när de är på innergården längre. Inte när våldet verkar slå så random, jag tänker på skjutningen vid Mobilia, alldeles vid en hamburgerrestaurang full av människor.

Marie Torstensson Levander, professor i kriminolog, legger an en positiv tone.

I oktober är dags för en ny trygghetsundersökning i Malmö.

– Det ska bli jätteintressant att se om det påverkat. Min gissning är att om september och oktober blir lugna månader, så kommer sommarens händelser inte att avspeglas i undersökningen.

 

SvD