Her gjennomsøker det svenske politiets bombegruppe åstedet for en et bombeattentat mot en restaurant i bydelen Rosengård i Malmø, høsten 2018. Detonasjonen kunne høres over store deler av Malmø. Illustrasjonsfoto: Johan Nilsson/ TT / NTB Scanpix

Svensk politi gjennomfører tirsdag ettermiddag en stor razzia i Rosengård, Malmø. Et 50-talls politifolk undersøker bosteder, biler og forretninger som et ledd i sin Operasjon Rimfrost.

Svenske medier rapporterer at politi med hund går systematisk igjennom leilighet for leilighet, og at området er sikret, slik at ingen skal slippe unna.

– Vi kommer att genomföra kontroller i olika delar av Malmö hela veckan, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Operationen sker inom särskilda händelsen Rimfrost. Man utgår från bensinstationen St1 i kvarteret intill Herrgården, där även personal från Tullen deltar och vinkar in bilar för kontroll. (Aftonbladet)

Svensk politi startet sin Operasjon Rimfrost i november sist år, i et forsøk på å komme i kapp med den eksplosive økningen i grov kriminalitet, ikke minst skyte-episoder og bombeattentat som har ført Sverige opp på voldstoppen i Europa.

20 vapen, 16,5 kilo narkotika och 2,75 kilo sprängmedel har beslagtagits i Region Syd sedan starten av Operation Rimfrost den 12 november 2019. Narkotikan har beslagtagits både på gatan på den öppna drogscenen och även vid tillslag i boenden och fordon.

– Operation Rimfrost har fyra mål och de handlar om att skjutningar och sprängningar ska minska i gängmiljö, antalet personer som ingår i kriminella nätverk ska reduceras genom lagföring och avhopparverksamhet, beslag av vapen och sprängmedel ska öka och tryggheten för allmänheten ska stärkas som en konsekvens av de första målen, säger Stefan Sintéus, kommenderingschef Operation Rimfrost Syd. (Polisen.se)

I pressemeldingen fra det svenske politiet fremgår det at politiet også vil forsøke å spre sitt viktige budskap til befolkningen med flygeblad og økt tilstedeværelse i Malmøs gater.

Polisen kommer att dela ut flygblad runt om i Malmö under vecka 4 och 5 med trygghetsskapande information om att det kommer att synas ytterligare fler poliser ute i staden. Flygbladet innehåller även information om hur man som medborgare kan hjälpa polisen att upptäcka, förebygga och utreda brott.

Brosjyrematerialet finnes også tilgjengelig på arabisk, serbokroatisk og pashto.

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: