En tysk domstol har avvist et krav om at ei ni år gammel jente må få kunne synge i det ærverdige guttekoret i domkirken i Berlin.

Den ni år gamle jentas mor, som også er hennes advokat, gikk til sak mot Staats- und Domchor Berlin da datteren ikke ble tatt opp i koret etter en audition.

Argumentet var at niåringen var utsatt for kjønnsdiskriminering. Fredag fastslo en domstol i Berlin at retten til kunstnerisk frihet trumfet jentas rettigheter da koret tok sin beslutning.

Koret ble grunnlagt i 1465 og har aldri sluppet inn jenter. Men i retten fredag understreket kormester Kai-Uwe Jirka at niåringen ikke fikk nei på grunn av sitt kjønn.

Hvis stemmen hennes hadde kunnet måle seg med «det ønskede lydbildet i et guttekor», kunne hun blitt bedt om å bli med, ifølge koret. Niåringen har en god stemme, men er ikke usedvanlig talentfull, og hun manglet dessuten motivasjon til å synge i koret, het det i en skriftlig rapport fra prøvesyngingen.

Jentas mor argumenterte med at koret er avhengig av statsstøtte som må fordeles rettferdig. Å bare ta inn gutter i koret, utgjør diskriminering, mener advokaten. Jenta har erfaring som sanger i flere større kor i Tyskland.

Kjennelsen kan ankes.