President Xi Jinping sier Kina støtter Iran i striden med USA. Uttalelsen falt dagen etter at to tankskip var blitt angrepet i Omanbukta. Xi sa Kina kom til å forbedre relasjonen, uansett hva som skjer. For Iran er dette kjærkommen støtte.

Chinese President Xi Jinping on Friday met with Iranian President Hassan Rouhani at a summit in Kyrgyzstan and reaffirmed Beijing’s willingness to develop ties with the country even as the U.S. placed the blame squarely on Tehran for the attack on two oil tankers near the Strait of Hormuz.

Xi met with Rouhani privately at the Shanghai Cooperation Organization summit in Bishkek, Reuters reported. The Chinese leader promised to develop the relationship no matter how the situation changes.

 

China vows to develop ties with Iran after attack on tankers

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.