19 år gamle Nusrat Jahan Rafi anklaget i slutten mars koranlæreren sin for seksuell trakassering. Han ble arrestert og hennes vitnemål ble tatt opp på video. Denne videoen ble lekket til sosiale medier. Den arresterte læreren forsøkte først å true foreldrene hennes til å få henne til å trekke anklagen. Dernest skal han ha gitt ordre om at hun skulle drepes.

Drapet var nøye planlagt. På den islamske skolen, en madrassa, ble Nusrat Jahan Rafi lurt opp på taket av bygningen av en gruppe ikledd burkaer. En «venninne» fikk Nusrat til å tro at en av vennene hennes var i ferd med å få juling. Noen av de andre studentene voktet døren slik at ingen skulle komme seg opp på taket for å hindre drapet. Nusrat Jahan Rafi ble bundet og kneblet. Hennes drapsmenn ba henne trekke anklagen. Da hun nektet helte de parafin over henne og tente på.

 

Nusrat Jahan Raf døde fem dager senere av skadene. Men før hun døde, rakk hun å fortelle hva som hadde skjedd ved at hun gjorde et opptak på brorens mobiltelefon i ambulansen på vei til sykehuset. Hun hadde gjenkjent flere av gjerningspersonene.

Ms Rafi filed a police complaint against Mr Doula in late March and he was arrested. On 6 April she attended the school to sit her final exams when she was allegedly lured to the roof of the school and set alight by a group of people wearing burkas, a one-piece veil that covers the face and body.

They had planned to make it look like a suicide, police said, but Ms Rafi – who suffered burns to 80% of her body – was able to give a statement before she died on 10 April.

16 personer risikerer dødsstraff for drapet på Nusrat Jahan Rafi. De inkluderer også to lokalpolitikere som hadde nær tilknytning til koranskolen. Drapet har skapt store demonstrasjoner i Bangladesh og statsminister Sheikh Hasina har lovet at alle involverte vil få sin straff.

 

Kvinner har liten verdi og liten beskyttelse mot seksualisert vold i Bangladesh

BBC    Daily Mail

Kjøp Oriana Fallacis bok her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂