Statsminister Erna Solberg besøker de norske soldatene som deltar i FNs fredsbevarende operasjon i Mali i Camp Bifrost og MINUSMA leiren med et minnesmerke over falne FN-soldater. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) har ankommet Mali, der hun ble tatt imot av landets statsminister og skal besøke norsk FN-soldater.

Statsminister Boubou Cissé tok imot sin norske kollega på flyplassen i hovedstaden Bamako torsdag.

FNs fredsbevarende operasjon i Mali regnes for å være den farligste operasjonen som verdensorganisasjonen har i dag. Over 190 FN-soldater er drept siden MINUSMA-styrken ble opprettet i 2013. De aller fleste er soldater fra andre afrikanske land.

Solberg er imidlertid ikke bekymret for sikkerheten til de norske soldatene som tjenestegjør der.

– De norske soldatene driver transportvirksomhet og leir i Mali. Og FN-oppdrag er ikke så farlig for godt trente soldater som blant andre de norske, sa hun i forkant av besøket.

Norge bidrar til MINUSMA-styrken med et Hercules-fly og om lag 60 personer. Det høye trusselnivået i Nord-Mali og det store geografiske operasjonsområdet, som hovedsakelig består av ørken, gjør bakketransport svært krevende og risikofylt. Det norske flyet skal i hovedsak frakte last og personell rundt om i landet.

Med på turen til Mali er også forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H). Torsdag og fredag skal han og Solberg besøke den norske leiren Camp Bifrost utenfor Bamako. Solberg skal også ha samtaler med statsminister Cissé, samt ledelsen i MINUSMA.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂